Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Den allra första rabarberpajen

by Anette Rosvall 2022/04/25
written by Anette Rosvall 2022/04/25
Anette Rosvall, primör, rabarber, baka, recept
3,3K

Kunde inte stå emot de rosa rabarberstänglarna som låg på hyllan. Fyllde ett  pajskal med en apelsin- och kardemumma doftande mazarinfyllning, på toppen tunt skivade rabarber blandade med lite jordgubbar. Det blev en lagom god paj att förgylla vilken fika som helst om du frågar mig. Jag vispade en vaniljgrädde som också fick lite kardemummasmak, men det går nog lika bra med en god vaniljglass

Anettes rabarbermazarin

Det här behöver du:

Pajskal
100 g smör
1 dl fiberhavregryn
2,5 dl vetemjöl

Fyllning
125 g smält smör
250 g finriven mandelmassa
saften från en apelsin
0,5 dl socker
1 msk kardemumma
2 ägg

Rabarbertopp
4-6 rabarberstänglar skurna i fina bitar
0,5 - 1 dl socker (beror på hur syrliga din rabarber är)
(och eventuellt 2 nävar jordgubbar i delar)

Vaniljgrädde
2 dl vispad grädde
2 tsk vaniljpulver (eller kardemumma som vi valde)
2 msk florsocker (eller mer om du gillar krämen lite sötare)
1 äggula

 

Gör så här:

Börja med att blanda ihop degen till pajskalet, tumma ut den i en ugnsfast form och låt stå kallt medan du förbereder fyllningen.

Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret, ta av kastrullen från värmen och blanda i alla ingredienser förutom rabarbern. Låt röran svalna lite granna. Ut med pajen från kylan och in med den i ugnen i ca 10 minuter. Ut med pajen ur ugnen (puh, mycket nu) och kleta i mazarinfyllningen: lägg rabarber och ev jordgubbar överst i ett fint mönster som faller dig i smaken. In med pajen i ugnen IGEN och låt den gå i ca 30 minuter.

Medan du väntar på pajen kan du göra vaniljgrädden. Vispa ihop alla ingredienser utom florsockret. Smaka av och sockra om du tycker att du behöver ställ sedan svalt en stund.

Servera pajen ljummen med vaniljgrädden.

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

apelsindessertefterrättgottjordgubbarkardemummamandelmassamazarinmumsnomnompajrabarber
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Soppa på underskattad rot!
next post
Sluta morra över ogräset

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt