Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Sött till påsk!

by Anette Rosvall 2022/04/22
written by Anette Rosvall 2022/04/22
Skriv ut receptet
1,3K

Snart är det påsk och jag har lovat familjen en smarrig påsktårta. Jag har 1000 ideer i huvudet. Kanske en apelsindoftande mazarintårta, ett pavlovatorn med färska bär, syrlig halloncurd och fluffig vaniljgrädde. Eller en tung browniebotten med kolafrosting och vackra chokladägg på toppen, eller vad sägs om en chokladkaka med umesho, grön matchamousse och -ganache… hmmm så många val så lite tid. Hur tänker du? Ska du göra någon sorts tårta eller efterrätt och i så fall vad?

Mazarinkaka med doft av apelsin
Up-side-down med apelsin och tranbär!
allahjärtansdag, hjärtetårta, brownie, hallonmousse, hjärta
Brownie med hallonmousse
Pavlovatorn
foto Charlotte Gawell
umesho, anetter rosvall, dessert, tårta, machate
Chokladkaka, umesho och grönt te. Foto: Klas Sjöberg
Påsktårte paj med moussefyllning

Cheesecake med bär

Det här behöver du:

Botten
1 dl socker
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl havregryn, gärna rostade
3 dl vetemjöl

Fyllning
200 gram naturell mascarpone
2 dl vispgrädde
1 citron, skal och saft
ev några msk socker att smaka av med

Topping
3 dl bär av valfri sort
cirka 4 msk socker att smaka av med

Gör så här:

Börja med att rosta dina havre gryn i torr, het stekpanna i några minuter. Det ger dem god smak men det är inte nödvändigt. Blanda sedan alla ingredienser till botten till en smulig deg och pressa ut den i en pajform (cirka 22 cm i diameter)
Låt pajdegen stå i kylen i minst en halvtimme. Då hasar inte kanterna ner och du får en hög och fin paj.

Sätt ugnen på 175 grader och baka av ditt skal i cirka 20 minuter. När det är klart så tar du ut pajen och gör din fyllning. Vispa mascarpone smidigt, fyll på med lite grädde i taget och vispa tills du har en fluffig fyllning. Smaka av med citron och socker tills den smakar som du vill ha den.

När pajskalet är kallt och det är dags för servering brer du ut fyllningen i skalet och toppar med bären. Du kan även dekorera med lite fina gröna blad och lite extra citronzest om du vill. Smaklig spis!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Soppa på underskattad rot!
Nästa inlägg
Den allra första rabarberpajen

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!