Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mazarintårta med doft av apelsin

by Anette Rosvall 2021/03/21
written by Anette Rosvall 2021/03/21
Skriv ut receptet
1,8K

En mazarintårta med doft av apelsin kan med fördel smaskas på till påsken. Det är en högtid som nästan kräver maffig tårta. Denna variant är lite pysslig i några steg men det är värt varenda minut för den är maffig… och riktigt god!

Mazarintårta med doft av apelsin

Det här behöver du:

Du behöver: 
Pajskal:
300 gram digestivekex
75 gram smält smör
Fyllning 1: 
2 dl blodapelsincurd
4 dl blodapelsinjuice
3 dl socker
3 ägg + 3 äggulor (ihopvispade)
100 gram smör
Fyllning 2:
250 gram mandelmassa
3 ägg
0,5 dl socker
100 gram rumstempererat smör
rivet skal av 1 apelsin
Glasyr:
2 dl florsocker
3 msk apelsinjuice (jag använde blodapelsinjuice)
Garnering:
fina gula kulor
kanderade apelsiner

Gör så här:

Gör så här: Pajskalet: Krossa kexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Låt botten gå i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta ut formen och låt botten svalna medan du gör fyllningen.

För att göra den första fyllningen blandar du alla ingredienser förutom smöret i en skål som tål värme. Sätt sedan skålen över ett vattenbad på spisen. Rör hela tiden tills blandningen blir tjock. Dra den ifrån värmen och rör ner smöret. Låt det hela kallna helt och du har ca 6 dl apelsincurd! Det som blir över kan du ha på skorpor till ditt kvällste. Mums!
För att göra andra fyllningen vispar du enkelt ihop alla ingredienser till en jämn och klumpfri massa. Smaksätt med rivet apelsinskal.

Sen är det bara att bygga tårta. Lägg curden på kexbotten. Klutta sedan ut den andra fyllningen över curden. Ställ in tårtan i ugnen på 175 grader i minst 1 timme, det kan ta längre tid så kolla noga att fyllningen har stelnat genom att skaka lite försiktigt på den. Låt den stå och svalna, helst över natten Innan du rör ihop glasyren och breder den försiktigt över kakan.

 

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Ett bubbligt rosa från Penedes sätter guldkant på lördagen!
Nästa inlägg
Pimpad löksoppa för två hungriga själar!

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt