Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sylta, safta och fylla skafferiet.

by Anette Rosvall 2023/07/26
written by Anette Rosvall 2023/07/26
Skriv ut receptet
375

I helgen plockade vi rabarber, röda vinbär och rensade jordgubbar som om det inte fanns någon morgondag. Sedan syltade och saftade vi nästan alltihopa. Men viss del av skörden fick åka in i frysen. Så nu har jag saft, sylt också blev även några små burkar med rödavinbärsgele till höstens stekar. Jag älskar att fylla skafferi och frys med godsaker som kan plockas fram när det blir mörkare och kallare. Speciellt jordgubbssylt tycker jag är något av det godaste som finns. Jordgubbarna ligger som små juveler i burken och jag kan blunda och minnas sommardagarna. Du kan så klart göra en massa annat gott med dina bär. Klicka på bilderna så hamnar du på andra smarriga recept. Här nedanför hittar du mitt recept på saft med hjälp av en Saft-Maja.

jordgubbsparfait, recept, glass, dessert, Anette Rosvall
Jordgubbsparfait med salt kolasås
Foto Charlotte Gawell
Spritsig bärsoppa med melonkulor
Hallonpaj med gräddfyllning

Saft på vinbär (med Saftmaja)

Det här behöver du:

1 kg bär (cirka 2 liter)
400 gram socker

Du kan eventuellt smaksätta din saft med kardemumma, färsk ingefära, mynta, citron eller vanilj.

Gör så här:

Rensa bort dåliga bär, du behöver inte ta bort stänglar eller blad. Lägg alltsammans i din Saft Maja och sätt på locket. Rör om då och då häll av lite saft och häll över den över bären igen. Ställ en kastrull under slangen på din Saft-Maja och låt saften rinna ner i den. När allt är klart så sötar du upp din saft och låter den få ett uppkok och häll upp på rena flaskor. Jag kan ibland smaksätta min saft med lite olika saker, prova du också.

Renset kan - beroende på hur väl du rensat - bli sylt eller marmelad. Väg och blanda med syltsocker, låt det få ett uppkok och häll upp på rena burkar.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sagas Baskiska Cheesecake med saffran
Nästa inlägg
Anettes hallonmousse med två sorters kolasås, pepparprickiga marängflarn och torkade hallonflingor

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt