I lördags for jag iväg för att hämta en skatt. Jag hade lyckats lägga vantarna på fläskkött från Franzens charkuterier Köttet kommer från glada grisar med extra krulliga knorrar och fladdriga öron som under sitt härliga liv får böka utomhus i stora hagar. Eftersom jag nu har riktigt bra kött i min frys tänkte jag tipsa om några av mina favorit recept med fläskkött. Jag har ju hållit på med recept och bilder ett bra tag nu. Inte bara på den här bloggen utan även i ett gäng kokböcker. Så jag har massor av roliga saker som jag tycker att ni ska botanisera ibland. Jag nästan kräver att att du provar någon av de här tre utomförträffligt smarriga rätterna. Antingen de långbakade fläsklägget på bilden. Det är så klart är inspirerat av David Chang och Momofuko. Eller fläsksidan med gremolata, äppelcidersås och majonnäs på grillad citron. Du får så klart även välja den jerkmarinerade fläsksidan med majskräm som får änglarna att dansa tango. Alla tre rätter tar lite tid och kräver lite pyssel. Men när man har riktigt bra råvaror så tycker jag att man ska låta matlagningen som ett härligt förhållande både tid och kärlek. För SATAN I GATAN så gott det är. Vassego håll till godo och smaklig spis!
Fläsk med Gremolata, vinägerchips, Majonnäs På Grillad Citron och en äppelmustsås från himmelen!
Servera det bakade och grillade fläskkött täckt med en pigg gremolata, med hemgjorda vinägerchips toppade med majonnäs på grillad citron och en smörig äppelmustsås från himmelen. Till det här kan du både klunka vitt, rött eller bubbligt vin.
Fläsk, jerk, majs & sötpotatis = mums!
Här kommer ett recept på en fläsksida. Det var mitt bidrag till en tävling som Scan anordnande för ett bra tag sedan. Jag gillar fläskkött och trots att jag inte vann så är jag vansinnigt nöjd med den här rätten och tycker verkligen att du borde prova den. Det är en långsamtbakad jerkmarinerad fläsksida, med saltbakade sötpotatisar, en chilihet fruksalsa och en majskräm från himmelen. Så prova nu bara!