Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pripps blå och ölkorv – för du behöver inte vara nervös när du ska bjuda på middag.

by Anette Rosvall 2023/04/11
written by Anette Rosvall 2023/04/11
Skriv ut receptet
215

Ibland hör jag kommentaren… ”Jag skulle aldrig våga bjuda dig på middag, du är ju så duktig på att laga mat!” Då brukar jag säga… Hallå! Det behöver inte vara fancy-pancy bara för att man bjuder på en måltid. Självklart är det skoj att ibland göra det allra bästa men det finaste är ju ändå att man bjuder på sitt sällskap, sin tid och sin omtanke. Jag blir glad för vad som helst. En fiskburjare och en kopp kaffe, stekt falukorv och stuvade makaroner, filmjölk med nyplockade blåbär.

För ett tag sedan hade jag knytkalas med några kompisar och fick en massa gott. Det jag kommer ihåg mest är ölen och ölkorven som serverades som vickning. Ja och de ostfyllda majsbullarna då… prova vetja!

Ostfyllda arepas

Det här behöver du:

Deg:
6 dl majsmjöl
2 tsk salt
cirka 6 dl kallt vatten

Fyllning:
Ca 200 gram stark riven ost
Pensling och stekning:

Smör till stekning

Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda ner vattnet tills du får en deg. Knåda i ett par minuter och rulla sedan till 12-14 bollar. Fukta händerna med en blandning av ca 1 dl vatten och 1 msk rapsolja så att inte degen fastnar i händerna. Gör en grop i varje boll och fyll med några matskedar ost och stäng igen ordentligt. Platta till bollarna och stek dem i smör några minuter på varje sida tills de har en fin gyllene färg.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Snabbt och smarrigt om du plötsligt blir sugen på efterrätt!
Nästa inlägg
Här tipsar jag mitt långbakade fläsklägg inpsirerat av David Chang och Momofuko.

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt