Rabarber får mig lycklig och sugen. Jag vill göra allt ifrån paj och mjuka kakor med mandel till marmelad och chutney. Här bjuder jag på några av mina favoritrecept just med rabarber. Vad blir du sugen på att testa – Rabarberflip, friterad avocado med rabarber- och jordgubbsalsa, rabarberflarn med rostad vit choklad, Evas mamma amerikanska rabarberpaj eller rabarber- och mandelkaka?
rabarber-bar recept nedanRabarberflipFriterad avocado med rabarber- och jordgubbssalsaRabarberflarnEvas mammas knäckiga rabarberpajAnettes Rabarbermazarin
Rabarber-bar
Det här behöver du:
Rabarberkompott 400 gram rabarber, i små bitar 0,5 strösocker 0,5 citron, skal och saft några nypor nymald kardemumma
Smuldeg 2 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 - 1 dl farinsocker eller muscovadosocker 100 gram smör, smält och brynt
Gör så här:
Börja med att fixa din kompott. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka dem tills rabarberna är nästan mjuka. Ställ åt sidan.
Blanda nu ihop degen till en smulig massa. Dela den på hälften och pressa ner den ena halvan i en ugnsform (cirka 20x20) Lägg gärna ett bakplåtspapper underst så blir det lättare att lyfta ut alltsammans när det är klart. Baka nu av degen i 185 grader i cirka 10 minuter. Ut med plåten, fördela kompotten över och toppa med resten av degen. Pressa lätt till degen så den håller. Baka av i 20-30 minuter i 185 grader. Ta ut och låt svalna, skär i bitar och låt kallna helt innan du äter dem med glädje! (hoppas jag) Det här går så klart även att servera som en helt vanlig smulpaj!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!