När jag kikar på hur många som är inne och tittar på min hemsida och mina sociala medier så får jag nästan svindel. Tänk vad härligt att jag har så många fina mat- och dryckesglada kompisar. Jag är så tacksam för att jag får möjlighet att bjuda er kära följare på godsaker på fat och i glas. Så glad att ni frågar frågvist, testar intresserat, smakar utforskande och snokar vetgirigt bland mina recept och dryckestips. Nu är det snart dags för det nya året. Min främsta önskan är att vi fortsätter vår mat- och dryckesresa tillsammans. Jag tror nämligen att jag aldrig kommer att sluta njuta av att äta och dricka. Hoppas innerligt att ni vill följa med!
Just i detta nu är det enda jag tänker på vad sjutton jag ska äta och dricka till nyår. Hur ska du fira? Vad ska ni äta och vad häller ni i glaset?
Jag funderar till exempel på någon av dessa ammisar. Ostron är ju alltid festligt dessa serveras med en grukgranite och en timjanmajonnäs. Men även de små rödbetsplättarna och små ostfyllda gougérerer sitter alltid som en smäck.
Råbiff på olika sätt är något av det bästa jag vet, här kommer två varianter på det. Men hörrni visst är det också alldeles underbart med soppa. Till exempel en len och värmande på jordärtskocka är både lyxigt och gott.
När det gäller varmrätt så vet jag att många av er vill ha oxfilé till nyår för att det är festligt och gott. Men hörrni tänk lite annorlunda och välj fågel eller fisk istället. Här hittar ni tre goda alternativ, klicka på bilden för recept och dryckestips!
Vad vore en fest utan efterrätt. Jag har mängder av recept på goda grejor. Men här är tre som går finfint att förbereda så att man bara behöver dekorera och sedan servera. Lätt-som-en-plätt-efterrätt kan man säga 🙂
Hoppas ni hittade något som fick er att bli sugna annars finns massor av alternativ på hemsidan. Den som söker skolen finna!
Gott nytt år!