Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Råbiff på kalv med krisp, riven parmesan och dijonnaise är något av det godaste jag vet

by Anette Rosvall 2021/02/03
written by Anette Rosvall 2021/02/03
Skriv ut receptet
6,4K

Det här är min variant på råbiff. Jag serverar den med fräscha och krispiga grönsaker samt en dijonnaise och surdegscrunch. Det är ett riktigt vinvänligt fredagsmys på hög nivå som du förbereder ett par dagar i förväg. De lätta men tydliga smakerna sitter som en smäck till ett glas med hög syra. Det behövs för att kunna skära igenom fettet i både ost, majonäs och kött. Jag skulle till exempel välja champagne en matvänlig rosé, eller en mjuk och fruktdriven pinot noir tipselisps hittar du här nedanför.

  • Louis RoedererRosé #77226
  • Diebolt-ValloisPrestige Brut #7723
  • Logan WeemalaPinot Noir #92856

Råbiff på kalv med krisp, riven parmesan och dijonnaise

Det här behöver du:

600 gram kalvfile, frusen
krutonger av smörstekt surdegsbröd
smör
festkapris
gemsallad
picklad silverlök
fint riven parmesanost
cornichoner
2 stycken stora champinjoner

dijonnaise:
1 ägg
3 msk grov dijonsenap
1 msk sherryvinäger
2 ½ dl neutral olja
2 krm salt

Gör så här:

Till den här rätten är det bra att frysa kalvfilén så börja minst två dagar i förväg.

Du kan göra din Dijonaise i förväg också, den mår bara bra av att få stå till sig lite grand. Blanda ägg, senap och vinäger, mixa och häll sedan medan du mixar oljan i en försiktig stråle tills du har en tjock majonäs. Smaksätt med salt, vitpeppar och eventuellt lite citronsaft för syran skull.

30 minuter innan servering tar du du fram ditt frusna kött. Hackar det i små, små bitar. Dessutom behöver du skölja och rensa dina grönsaker. Lägg sedan ut grönsakerna lite slarvigt på fyra tallrikar, sprid ut det fint hackade köttet jämt över grönsakerna, släng på på picklad silverlök, cornichoner, fint hyvlad champinjon, smörstekta surdegskrutonger, fint riven parmesanostoch klickar av dijonnaise.

Ät och njut!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Mera kål… denna gång på pizza en bianca med svamp, ädelost och så frasig grönkål.
Nästa inlägg
Rimmad torskrygg med citrusörtig vitvinssås och säsongens grön- och rotsaker

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!