Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tisdagstipset! Champagne från Diebolt-Vallois

by Anette Rosvall 2020/02/18
written by Anette Rosvall 2020/02/18
1,1K

Ibland träffar man människor med en underbar energi. Man märker att de verkligen älskar sitt jobb och allt de säger uttalas med en passion som får dig galet inspirerad och le med hela ansiktet. Precis en sådan person är Isabelle Vallois, hon är energisk, kunnig och lika härlig som de drycker hon producerar tillsammans med sin familj. Egendomen Diebolt Vallois härhör från två riktigt gamla Champagneodlar-släkter som för en tid sedan slogs samman på grund av giftemålet mellan pappa Jacques Diebolt och mamma Nadia Vallois .

En dag i höstas fick jag nöjet att träffa just Isabelle hennes mor Nadia samt prova deras fantastiska viner. De odlar nästan alla sina champagner i sin hemby Cramant som är en GrandCru by i regionen Côte des Blancs i Champagne. Det sägs att vin härifrån blir elegant men också lite mjukare, oftast med toner av grädde, vit choklad eller yoghurt. Champange från Diebolt Vallois är inget undantag jag är mycket förtjust i smakbilden. Vinerna är eleganta, florala, med massor av frukt och så den karaktärisktiska krämiga gräddigheten.

Vi fick nöjet att prova några äldre årgångar av husets prestige champagne Fleur de Passion. Om du någon dag känner du att du behöver en rejäl tonartshöjning på din dag så testa gärna Fleur de Passion. Om du kan lägga vantarna på en sådan flaska så kan du sitta nöjd ett tag. Den är självklart otroligt god just nu, men om du klarar att vänta ett par år så blir du rikligt belönad. För tiden på flaska gör underverk till ett redan magnifikt vin.

Ja för visst är det viktigt med balans i livet! Det tycker jag gäller allt så idag en tråktisdag när den gråa himlen aldrig riktigt lyfter och stormarna viner runt husknuten lägger jag in tisdagschampagnen på kylning för att toppa kvällen med för Diebolt Vallois gör även en extremt prisvärd ”vanlig” champagne. Prestige Brut bjuder på en härligt krämig karaktär med toner av vit chokladpannacotta och gröna äpplen, ett bra tryck i syran och precis vad man behöver en helt vanlig tisdag om du frågar mig.

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vongole är bra grejor.
next post
Sportdryck på sportlovet

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

2023/01/27

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Amarone + Janssons frestelse = sant!

2022/12/19

Goda drycker till advent och julbord.

2022/12/10

Kunskap marinerad av portvin, Afternoon Tea och mycket...

2022/12/09

Missa inte det vilda julbordet på Fjäderholmarna!

2022/12/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt