Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pigs in blankett eller inbakade korvar

by Anette Rosvall 2019/12/08
written by Anette Rosvall 2019/12/08

Det var redan 1957 i Betty Crockets kokbok Cooking for kids, man såg dessa små godingar för första gången. Du kanske tycker att Pigs in blankett eller inbakade korvar fortfarande bara tillhör barnens meny och inte alls är på något sätt är kulinariska. Men tänk om… det är faktiskt riktigt smaskigt.

För du tar de korvar du vill… chorizo, thûringerwurst, bratwurst eller små minisalamis och så lindar in dem i till exempel smördeg. Eller som i mitt recept samma deg som jag gjorde när jag gick i scouterna för en herrans massa år sedan. Då gjorde man så kallat pinnbröd och lindade degen runt… ja en pinne och gräddade över öppen eld. Nu lindar jag istället samma deg runt korvarna, penslar dem lätt och gräddar dem sedan i ugnen. Det blir en godbit som funkar bra till mellanmål eller drinktilltugg. Prova och doppa dem i majonäs, chilisås, chimichurri eller någon annan god sås vetja det är gott!

Pigs in blanket

Anette Rosvall Det var redan 1957 i Betty Crockets kokbok Cooking for kids, man såg dessa små godingar för första gången. Du… Recept Pigs in blankett eller inbakade korvar European

Ingredients

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk torkade örter
2 tsk salt
1,5 dl vatten
4 msk mjölk
0,5 dl matolja

en äggula till pensling

Instructions

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt de blöta. Knåda ihop en smidig deg och dela den sedan i 6-8 delar. Rulla dessa delar till långa ormar.

Tag fram de korvar du valt och linda degen runt dem. Börja längst ner och knip fast degen ordentlig trä eller rulla sedan resten av degen runt korvarna. Lägg dem sedan på ett bakplåtspapper, pensla dem med äggula och baka sedan av dem i 200 graders värme i cirka 12-15 minuter eller tills de är torra och gyllene.

MUMS!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kluckande gåvor
next post
Snaps och öl till julbordet.

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top