Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tisdagstipset! Champagne från Diebolt-Vallois

by Anette Rosvall 2020/02/18
written by Anette Rosvall 2020/02/18

Ibland träffar man människor med en underbar energi. Man märker att de verkligen älskar sitt jobb och allt de säger uttalas med en passion som får dig galet inspirerad och le med hela ansiktet. Precis en sådan person är Isabelle Vallois, hon är energisk, kunnig och lika härlig som de drycker hon producerar tillsammans med sin familj. Egendomen Diebolt Vallois härhör från två riktigt gamla Champagneodlar-släkter som för en tid sedan slogs samman på grund av giftemålet mellan pappa Jacques Diebolt och mamma Nadia Vallois .

En dag i höstas fick jag nöjet att träffa just Isabelle hennes mor Nadia samt prova deras fantastiska viner. De odlar nästan alla sina champagner i sin hemby Cramant som är en GrandCru by i regionen Côte des Blancs i Champagne. Det sägs att vin härifrån blir elegant men också lite mjukare, oftast med toner av grädde, vit choklad eller yoghurt. Champange från Diebolt Vallois är inget undantag jag är mycket förtjust i smakbilden. Vinerna är eleganta, florala, med massor av frukt och så den karaktärisktiska krämiga gräddigheten.

Vi fick nöjet att prova några äldre årgångar av husets prestige champagne Fleur de Passion. Om du någon dag känner du att du behöver en rejäl tonartshöjning på din dag så testa gärna Fleur de Passion. Om du kan lägga vantarna på en sådan flaska så kan du sitta nöjd ett tag. Den är självklart otroligt god just nu, men om du klarar att vänta ett par år så blir du rikligt belönad. För tiden på flaska gör underverk till ett redan magnifikt vin.

Ja för visst är det viktigt med balans i livet! Det tycker jag gäller allt så idag en tråktisdag när den gråa himlen aldrig riktigt lyfter och stormarna viner runt husknuten lägger jag in tisdagschampagnen på kylning för att toppa kvällen med för Diebolt Vallois gör även en extremt prisvärd ”vanlig” champagne. Prestige Brut bjuder på en härligt krämig karaktär med toner av vit chokladpannacotta och gröna äpplen, ett bra tryck i syran och precis vad man behöver en helt vanlig tisdag om du frågar mig.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vongole är bra grejor.
next post
Min kalaspaté

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Var inte rädd för söta viner!

2021/01/16

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Kött, fisk, fågel eller vegetariskt är frågan. Vet...

2020/12/28

Viktigt att tänka på procenten till jul –...

2020/12/13

Jag vägrar en jul utan portvin och annat...

2020/12/04

Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre...

2020/11/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top