Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

godbitar från Canada

by Anette Rosvall 2020/10/06
written by Anette Rosvall 2020/10/06

Nanaimobitar är små godsaker som ursprungligen kommer ifrån Canada. Där kan bitarna ha både grön och rosa fyllning, med olika smaksättning. Här får du en ruta med tung chokladsmak och smaskig vaniljfyllning. Passar allra bäst iskall med en kopp starkt kaffe till, och i små doser annars får man chokladslag.  

Nanaimobitar från Canada

Anette Rosvall Nanaimobitar är små godsaker som ursprungligen kommer ifrån Canada. Där kan bitarna ha både grön och rosa fyllning, med olika smaksättning. Här får du en ruta med tung chokladsmak och smaskig vaniljfyllning. Passar allra bäst iskall med en kopp starkt kaffe till, och i små doser annars får man chokladslag. Recept godbitar från Canada European

Ingredients

Botten
100 g smör
100 g smält choklad
150 g kex i små, små bitar (t ex mariekex)
0,5 dl riven kokos
0,5 dl hackade nötter (jag valde rostade hasselnötter)
0,5 dl socker
3 msk kakaopulver
2 ägg (ihopvispade)

Fyllning 1
200 g mjukt smör
9 dl florsocker
1 dl tjock vaniljkräm (jag gjorde min på Marsánpulver, men du kan försåts vara riktigt duktig och koka en egen vaniljkräm)
1 tsk vaniljsocker

Fyllning 2
200 g mörk choklad hackad i riktigt små bitar
2 dl grädde
100 g smör

Instructions

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform 25-35 cm. Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser i kastrullen och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspappret. Enkelt, eller hur? Låt botten gå i ugnen i ca 10 minuter, låt den svalna. Under tiden gör du fyllning 1:
 
Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllning 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
 
Jag garnerade min kaka med lite smält vit choklad. Lägg chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser upp sig i grädden. Mmmmm. Medan massan fortfarande är varm rör du ned smöret. Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills allt har svalnat ordentligt, skär i små tunna skivor eller bitar.


 

 

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Äppelpaj med brynt smör och mandelkräm
next post
Lättrimmad torskrygg ärtpure, skirat smör & betor

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top