Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mumsig, len och smakfull Jordärtsskockssoppa

by Anette Rosvall 2020/11/23
written by Anette Rosvall 2020/11/23
Skriv ut receptet
3,6K

Att stava just jordärtsskockssoppa så här på måndagmorgonen är verkligen inte det lättaste för en tröttmössa som jag. Men eftersom den är så sabla god så försöker jag ändå göra mitt bästa. Den här bilden är ifrån ett jobb som jag och Maja gjorde till Allt om Mat för ett par år sedan. Det handlade om att fira nyår i små tuggor. Alla rätter skulle även passa till champagne. Så om du vill sätta rejäl guldkant på den här lite gråtrista november morgonen så laga soppan och knäck en flaska bubbel.

Jordens bästa jordärtskockssoppa

Det här behöver du:

Jordens bästa jordärtskockssoppa
400 g skalade jordärtskockor
200 g skalad potatis
3 msk smör
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
6 dl vatten
6 dl grädde av valfri sort
1 buljongtärning (höns- eller grönsaksbuljong)
saften från 1/2 citron
salt och peppar och en nypa socker

Fräst äppel- och baconströssel:
2 svenska äpplen i små bitar
4 skivor stekt bacon i bitar
1 finhackad gul lök

Vegetariskt strössel
2 svenska äpplen i små bitar
25 gram smulad ädelost
1 finhackad gul lök

Gör så här:

Om du mot förmodan skulle få soppa över kan den med fördel användas som smarrig sås till stekt fisk.

Lägg de skalade och delade potatisarna och skockorna i vatten för annars blir de bruna. Smält smöret och fräs skockor, potatis, lök och vitlök en stund. Häll på vatten, grädde och buljongtärning och låt grönsakerna koka tills de blir mjuka, i ca 15 minuter. Sila av buljongen i en bunke och kör skockor
och potatis i mixer. Späd med buljongen till en bra konsistens. Smaksätt med citronsaft, salt, peppar
och en nypa socker. Gör det fräs du vill och det sedan över soppan vid serveringen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
STAR FM börjar med julmusik och jag tipsar samtidigt om glittriga cocktails
Nästa inlägg
Gör någon lycklig bjud på en riktigt god löksoppa

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt