Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Morotspasta med ruccola o valnötter

by Anette Rosvall 2021/03/02
written by Anette Rosvall 2021/03/02
Skriv ut receptet
1,1K

En vecka för många somrar sedan då mina barn fortfarande gick i skolan. Spenderade jag och min familjen en tid på Fårö. Vi hade hyrt ett hus precis på gångavstånd till härliga Sudersand. Vi sov länge på morgonen, men så fort vi vaknat tog vi böcker, handdukar, badkläder och njöt av stranden och solen.  På Gotland finns det massor av annat man kan njuta av också, små gårdar som har biodynamiska och ekologiska grödor. Jag träffade Frasse som säljer alla möjliga sorters fina grönsaker. Han har en liten bod där man helt enkelt tar sin påse potatis, sina vackra dillkvistar eller som jag gjorde morötter och rödbetor i alla möjliga färger. Sedan lägger man pengarna i en låda eller så swischar man rätt belopp.

Den här årstiden får man ju nöja sig med att gå till närmaste butik. Häromdagen hittade jag dessa fantastiska i olika färger. Vare sig man hittar sådana eller helt vanliga ekologiska orangefärgade kan man göra min godaste morotspasta. Den går på ett kick och är skitgod, så varsågod att prova!

Morotspasta med ruccola och valnötter

Det här behöver du:

ca 400 g tagliatelle
6 skalade rivna morötter
olja eller smör till stekning
3 rivna vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1 dl grädde
0,5 dl riven parmesan (eller annan smakrik ost)
1 påse rucola (ca 70 g)
15 valnötter

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs morötterna i olja i en stekpanna på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt vitlök, salt och peppar och grädde. Låt såsen puttra i ett par minuter. Passa på
att smaka av – det är trevligt. Blanda pastan ordentligt med såsen och rucolan. Gegga runt rejält
så att alla smaker verkligen sätter sig i pastan. Lägg upp på tallrikar och strö valnötter och parmesan över.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

biodynamiskekologiskgrödorköttfrimåndagmorötterodlingarparmesanpastaruccolasnabb
1 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kändisviner, är det bara bra eller?
Nästa inlägg
Här kommer uppstarten på en liten serie som jag kallar Ost + vin = kärlek!

Du borde verkligen prova det här också!

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

1 comment

Ylvan 2012/09/10 - 09:41

Jag hoppas på fler köttfria måndagar för det här var godis!

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02
  • Ännu mera pesto – men denna gång med ärtor

    2023/05/30
  • Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

    2023/05/29
  • Den lenaste soppan du kan tänka dig görs på blomkål.

    2023/05/29
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt