Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Borsjtj, smetana, honung, saltgurka och krispigt sidfläsk = god soppa!

by Anette Rosvall 2022/10/06
written by Anette Rosvall 2022/10/06
Skriv ut receptet
2,1K

Nu är rödbetorna finfina, i säsong och du hittar svenska närodlade och ekologiska. Nyttigt är det också men nu kommer ett förslag som kanske inte är riktigt är PK. Men prova att dricka lite kall vodka till denna borsjtj med saltgurka, smetana & krispigt sidfläsk det passar som en liten smäck. Men självklart kan du äta soppan och dricka både vatten och öl till.

Borsjtj, smetana, honung, saltgurka och krispigt sidfläsk.

Portioner: Till 6 personer behöver du:

Det här behöver du:

Till soppan
2 gula lökar
6-7 råa rödbetor (0,5 kg)
2 vitlöksklyftor
2 morötter
4 potatisar
cirka 400 gram vitkål
en klick smör
1,5 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
rödvinsvinäger efter smak
salt och svartpeppar

Till servering
180 gram rökt sidfläsk i små tärningar
saltgurka eller små cornichoner hackade i fina tärningar
smetana
flytande honung
timjan

Gör så här:

Skala och hacka alla rotsaker, lök och kål fint. Fräs allt i omgångar i smör och olja i en stor soppkastrull. När allt fått lite härlig stekyta häller du på buljongen och smakar sedan av med salt, peppar och vinäger. Låt soppan koka i cirka 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka med tuggmotstånd.

Medan du väntar lägger du sidfläsket i kall panna och låter det sedan fräsa tills det är krispigt lägg på en bit papper för att rinna av. Hacka din salta gurka i lika fina bitar och blanda den sedan med fläsket. När soppan är klar servera du den med en klick smetana, hacket av gurka och sidfläsk samt samt en liten sträng flytande honung, färsk timjan är också snyggt så klart.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Boosta ditt immunförsvar med en smarrig Tomatsoppa med bokstäver
Nästa inlägg
Tebröd med honung, russin och nötter

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt