Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Godaste cheesecake med pumpa och bourbon

by Anette Rosvall 2022/10/11
written by Anette Rosvall 2022/10/11

Fortsätt att karva ut era pumpor, men för guds skull släng inte köttet. Gör goda grejor på det istället. Till exempel denna ljuvliga cheesecake med doft av bourbon. Den smakar gott efter middagen eller till kaffetåren på eftermiddagsfikat. De flesta cheesecakes blir godast om de får stå till sig ett tag, så försök att ha tålamod till dagen efter. MUMS!

Cheesecake med pumpa och bourbon

Det här behöver du:

Pajdeg
3 dl Vetemjöl
125 gram smör
en nypa salt
1 äggula


Fyllning
2,5 dl Pumpapuré
1 dl Strösocker
½ dl ljust muscovadosocker
1 tsk Kanel
½ tsk nejlika, malen
1 krm Salt
3 dl Kondenserad mjölk, osötad
3 msk Bourbon 


Gör så här:

Pumpapuré gör du så här: Dela en pumpa på hälften. Lägg delarna med snittytan uppåt och baka av i 150 grader i cirka 45-60 minuter. Skopa ut köttet och mixa det sedan till en slät smet.

Fortsätt med med att sätta ugnen på 210 grader. Sedan börjar du med att göra pajdegen. Blanda ihop vetemjöl, salt och smör och nyp sedan ihop det med äggulan till en deg. Rulla ihop degen till en boll. Kavla ut degen på en mjölad yta, så att den passar en ugnsfast pajform (ca 20 cm i diameter) och se till att kanten ligger lite över formen så att den inte sjunker ned vid gräddning. Du kan gärna trycka till lite med en gaffel så får du ett snyggt mönster på din pajkant. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

Vispa pumpapuré och ägg, häll i sockret och kryddorna vispa ordentligt, och häll även i den kondenserade mjölken och en skvätt Bourobn. Häll sedan ned fyllningen i pajskalet.
Baka av pajen i 15 minuter och sänk sedan temperaturen och till 180 grader och låt pajen stå i ugnen i 50-60 minuter till. När pajen är klar skall fyllningen vara fast och pajen gyllene. Låt pajen stå i 2 timmar och svalna, då kommer fyllningen att stelna. Dekorera med valnötter, servera pajen varm eller rumstempererad med vispad grädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tebröd med honung, russin och nötter
next post
Det finns adventskalendrar och så finns det adventskalendrar.

You may also like

Mina frukostrutiner kan upplevas tråkiga, enahanda och utan...

2023/01/30

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna...

2023/01/13

Tid för citrus – Gör en chokladkaka med...

2023/01/11

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola...

2023/01/05

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Mina frukostrutiner kan upplevas tråkiga, enahanda och utan omväxling – Men jag älskar dem!

    2023/01/30
  • Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

    2023/01/27
  • Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

    2023/01/26
  • Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

    2023/01/25
  • Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

    2023/01/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt