Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

by Anette Rosvall 2023/01/27
written by Anette Rosvall 2023/01/27
384

Nu finns det självklart flera saker som påverkar lagringen men storleken är absolut en! I vissa fall säger man ju att storleken inte alls har betydelse och det kanske stämmer. Men när det gäller vin så är det viktigare än man tror. Under tiden vinet lagras i sin flaska vill man inte att det ska få så mycket kontakt med syre. Den lilla mängd som finns i flaskhalsen och som även kanske smyger in via korken är alldeles lagom för att få en fin balans på smak och textur. Då kan den observante förstå att magnumflaskor generellt kan ligga längre än den vanliga storleken på flaska. Detta på grund av att korken och flaskhalsen är lika stora i dessa två varianter. Det innebär att det är mindre mängd syre som påverkar den större mängden vin ergo magnumflaskan klarar generellt alltså längre lagringstid. Funderar ni på hur en flaska ska lagras länge så är det viktigaste mörker och att inte temperaturen varierar så mycket. En annan sak som kan påverka lagringen är rörelse och skakningar. Så tänk en tyst, mörk och skakfri miljö så ligger din flaska alldeles utmärkt.

För nu när januari snart är slut så kan man ju fira genom att bjuda några kompisar på kalas. Be alla ta med något gott som de tycker passar och smacka sedan på med att bjuda på en magnumpava, för det är ju riktigt festligt med en stor flaska på kalas. Här nedanför hittar ni tre bubbliga viner som jag tycker är riktigt bra. Prova vettja!

Rotari Brut Riserva #7567
Diebolt-Vallois Prestige #7723 Brut #7723
Philipnnat Royale Reserve Brut #74776



0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.
Nästa inlägg
Mina frukostrutiner kan upplevas tråkiga, enahanda och utan omväxling – Men jag älskar dem!

Du borde verkligen prova det här också!

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Dags för kräftor, och alla goda tillbehör!

2023/09/01

Är det dags för sommarens sista aperol?

2023/08/26

Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

2023/08/19

Picklad pumpa och gnocchi i ljummen sallad

2023/08/09

Sesamstekta lax- och krabbollar med stingiga nudlar.

2023/07/14

Anettes bästa fisksoppa och så glöm regeln rött...

2023/07/12

Gör en asiatisk biffsallad på dina grillade rester.

2023/07/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt