Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Marsmallow Teacakes eller MumsMums från UK

by Anette Rosvall 2023/07/13
written by Anette Rosvall 2023/07/13
Skriv ut receptet
1,3K

Den hemska nyheten om att MumsMums snart slutar tillverkas kan man hantera på några olika sätt. Man kan förtvivlat riva sitt hår och gråta i stillhet. Man kan åka runt landet och bunkra upp, FYI – MumsMums går att frysa. Eller så bakar man glatt sin alldeles egen variant. Självklart hittar du receptet på min hemsida. Marsmallow Teacakes är en hembakad variant av MumsMums eller a.k.a godbiten Tunnock Teacake som finns just i UK. Där hittar man den med både mörk choklad och ljus choklad. Bakom prassligt rött eller blått stanniolpapper döljer sig en fluffig marsmallowsfyllning på ett knaprigt kex. Och du! tänk vilken tur, nu när jag lagt upp receptet behöver du varken gråta, bunkra eller åka till UK och handla utan kan göra dina alldeles egna. (P.S på bilden har fyllningen en smak av kaffe)

Marsmallow Teacakes eller MumsMums från UK

Det här behöver du:

Kakorna
1 dl mjöl
1 krm bakpulver
1 krm bikarbonat
en nypa salt
60 gram rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 äggulor (spar vitorna till marsmallows fyllningen)
1 tsk vaniljsocker
1 msk vispgrädde

Marsmallowsfyllning
2 äggvitor
drygt 1 dl strösocker
1 msk mörk sirap
en nypa salt
1 tsk starkt snabbkaffepulver

250 gram smält choklad att doppa kakorna i

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt, vispa sedan ner äggulorna och till sist siktat mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i fluffet tillsammans med grädden. Använd en sked och skopa upp 12 runda kluttar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite så att de får en platt topp. Baka sedan av kakorna tills de är gyllene i kanterna, ta ut dem och låt dem svalna helt medan du gör fyllningen.
Häll alla ingredienser till fyllningen i en skål som du sedan ställer på ett vattenbad. Vispa tills allt socker har smält och tills blandningen är skummig och lite vitaktig. (tar cirka 10-15 minuter) Ta bort skålen från vattenbadet och ta fram din elvisp, vispa tills du får en maräng. Den skall vara så hård att topparna håller formen. Häll upp marängen i en spritspåse och spritsa kluttar av fyllning på kakbottnarna.
Smält chokladen och doppa ner kakorna så att marängen blir chokladdoppad, låt chokladen stelna och servera kakorna pronto!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Anettes bästa fisksoppa och så glöm regeln rött till kött och vitt till fisk. Allt är en fråga om balans och smak.
Nästa inlägg
Sesamstekta lax- och krabbollar med stingiga nudlar.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt