Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jösses jag missade kladdkakan!

by Anette Rosvall 2019/11/08
written by Anette Rosvall 2019/11/08
2,6K

Eftersom jag missade kladdkakans dag igår så tänker jag att jag får trösta er med något riktigt smarrigt. Här kommer min drunken brownie obsession med snabb kokosglass och torrostade salta mandlar. Den publicerades i den tjusiga tidningen Hallen och var ett exempel på desserter med sprit. I detta fall Bourbon… mums!

Det är en amerikansk dessert med extra allt. Tung chokladig brownie, kokosglass som går lika fort att göra som den är god, en fudgekolasås med en doft av bourbon och så på toppen torrostade salta mandlar. Kan det bli godare, frågar kanske du? NEJ! svarar jag och kräver uppfordrande att du provar detta vansinnigt goda recept.

Drunken Brownie obsession

Det här behöver du:

Brownie
300 gram mörk choklad , smält
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
350 gr smör rumstempererad
6 stora ägg

Snabb kokosglass
1 frp kokosgrädde (2,5 dl)
2,5 dl mascarpone
1 frp karamelliserad kondenserad mjölk (397 gr)
1 dl rostade kokos

Drunken fudge sauce
1 dl muscovadosocker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
4 msk bourbon
en liten klick smör

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna. Sätt ugnen på 180 grader och sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ den åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt ägg, ett i taget och fortsätt vispa. Häll sedan ner den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad. Tillsätt nu de torra ingredienserna, blanda väl och häll ut smeten i en smörad och bröad ugnsform (35 x 40 cm). Grädda i ugnen i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara fuktig när du tar ut den ur ugnen.

Glassen: Vispa ihop de 3 första ingredienserna och vänd sedan ner kokosflingorna. Häll smeten i en frysvänlig plastbytta. Ställ in i frysen, men rör med jämna mellanrum tills du har en slät glass, brukar ta cirka 5 timmar.

Fudgesåsen: Ner med alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Låt puttra i cirka 15 minuter på medelhög värme. Rör med jämna mellanrum så att inget fastnar i botten. Ställ sedan åt sidan och vänta på servering.

Servering . Lägg en bit brownie på en tallrik, en klick glass, toppa med fudgekola sås och torrostade salta mandlar och eventuellt lite rostade kokosflakes - NJUT! 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tre olika sorters Gin.
next post
Fars dag och födelsedag

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt