Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jösses jag missade kladdkakan!

by Anette Rosvall 2019/11/08
written by Anette Rosvall 2019/11/08
Skriv ut receptet
2,9K

Eftersom jag missade kladdkakans dag igår så tänker jag att jag får trösta er med något riktigt smarrigt. Här kommer min drunken brownie obsession med snabb kokosglass och torrostade salta mandlar. Den publicerades i den tjusiga tidningen Hallen och var ett exempel på desserter med sprit. I detta fall Bourbon… mums!

Det är en amerikansk dessert med extra allt. Tung chokladig brownie, kokosglass som går lika fort att göra som den är god, en fudgekolasås med en doft av bourbon och så på toppen torrostade salta mandlar. Kan det bli godare, frågar kanske du? NEJ! svarar jag och kräver uppfordrande att du provar detta vansinnigt goda recept.

Drunken Brownie obsession

Det här behöver du:

Brownie
300 gram mörk choklad , smält
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
350 gr smör rumstempererad
6 stora ägg

Snabb kokosglass
1 frp kokosgrädde (2,5 dl)
2,5 dl mascarpone
1 frp karamelliserad kondenserad mjölk (397 gr)
1 dl rostade kokos

Drunken fudge sauce
1 dl muscovadosocker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
4 msk bourbon
en liten klick smör

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna. Sätt ugnen på 180 grader och sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ den åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt ägg, ett i taget och fortsätt vispa. Häll sedan ner den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad. Tillsätt nu de torra ingredienserna, blanda väl och häll ut smeten i en smörad och bröad ugnsform (35 x 40 cm). Grädda i ugnen i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara fuktig när du tar ut den ur ugnen.

Glassen: Vispa ihop de 3 första ingredienserna och vänd sedan ner kokosflingorna. Häll smeten i en frysvänlig plastbytta. Ställ in i frysen, men rör med jämna mellanrum tills du har en slät glass, brukar ta cirka 5 timmar.

Fudgesåsen: Ner med alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Låt puttra i cirka 15 minuter på medelhög värme. Rör med jämna mellanrum så att inget fastnar i botten. Ställ sedan åt sidan och vänta på servering.

Servering . Lägg en bit brownie på en tallrik, en klick glass, toppa med fudgekola sås och torrostade salta mandlar och eventuellt lite rostade kokosflakes - NJUT! 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Tre olika sorters Gin.
Nästa inlägg
Fars dag och födelsedag

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt