Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Äpplen, smördeg, florsocker, lite fix och trix och du har läckra Äppel- och aprikosrosor

by Anette Rosvall 2021/08/12
written by Anette Rosvall 2021/08/12
Skriv ut receptet
665

Små läckra äppel- och aprikosrosor som du äter i en munsbit. De är små och då vet ni ju att man får ta två… minst! Jag serverar dessa små frasiga lättbakade godsaker med en smarrig kanelkräm och självklart ett litet glas sött. Du hittar tips på det i inlägget precis här under och receptet bakverken hittar du också nedanför, lycka till nu!

Var inte rädd för söta viner!

Äppel- och persikorosor

Det här behöver du:

3 röda ekologiska äpplen
saft från 1/2 citron
4 msk aprikosmarmelad
en frp färsk smördeg
1 msk florsocker

Kanelkräm
1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
kanel och strösocker efter tycke och smak

Gör så här:

Pressa citronsaften i en liten kastrull. Dela dina äpplen på hälften, ta bort fnas och kärnhus. Skär dem sedan i så tunna skivor du kan, lägg dem i kastrullen och koka hastigt upp dem - eller låt Dra dem genast ifrån värmen och sila bort vätskan.

Kavla ut smördegen i tre långsmala delar och bred ut marmeladen, lägg äppelskivorna omlott längst med kanten på smördegen med den röda sidan utåt. Vik sedan resterande deg över nedre delen av äpplena, den utan färg och rulla ihop som en rulltårta. Ställ de små rosorna i ett smort muffinsbläck och låt dem gå i 175 grader i cirka 40 minuter.

Kanelkräm
Under tiden du väntar kan du vispa crème fraîche med vispgrädde tills det blir tjockt, smaksätt med 2 tsk kanel och lite strösocker tills du är nöjd.

Servera med vispad kanelkräm eller vaniljglass och ngt fint grönt - Dessutom tycker jag att det är smarrigt att skåla med en liten skvätt sött vin i glaset.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Aviation en lila vacker drink med historia.
Nästa inlägg
Förberedelser för termin och avslut på sommaren kräver en paj.

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt