Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Bada & beställningssortimentet.

by Anette Rosvall 2022/07/13
written by Anette Rosvall 2022/07/13
888

Vad har bada med beställningssortimentet att göra kanske du frågar dig. Jamen det är ju ett bra sätt att handla vin på. Du beställer på nätet på kvällen och sedan väntar du på leveransen medan du gör sånt du har lust med. Du kan till exempel som jag, som älskar att bada göra det medan du väntar på dina flaskor. Så här kommer dels en beskrivning av sådant jag nyligen doppat tårna i – i dubbel bemärkelse – för nog kan väl det även vara en metafor för att dricka sippa på något smarrigt i gott sällskap. Jo det tänker jag iallafall. Sedan hittar du en länk till det som gäller för Systembolagets beställningsortiment och om hur du går till väga här.

Conti Ducco Cuveé extra brut #74859

Vår första odysse går till Gotland och Sysne, samt Italien. Badet var svalt, lite salt och blåsigt men alldeles, alldeles underbart. Vinet Terre Ducco Franciacorta Cuvee Extra Brut – dracks med fyra av mina vin-väninnor och snacket gick varmt om hur bra Italiens kvalitetsbubbel är, och varför inte flera väljer sådant istället för de söta, snabbgjorda som vanligvis hälls i glasen. Vinet var som badet fräscht, svalt och inbjudande med toner av rostade nötter, och gul mogen frukt men även en härlig frisk syra.

Englar Pinot Blanc #51045

Nästa vin är Englar Pinot Blanc från Alto Adidge i Nordöstra Italien där druvorna oftast växer i branta vingårdar. Badet – i Gustavs på Gotland var sidenmjukt, ljummet och gjorde mig så där barnsligt lycklig (det kanske syns på bilden?!) Minnet av den simturen kommer att göra gått under den mörkare årstiden. Vinet var också sidenmjukt, det brukar vin bli när det får ligga på sin jästfällning. Det ger även underbara smaker av t ex hasselnötter, i detta fall får nötterna sällis av exotisk gul frukt, frisk citrus och gräddig passionsfruktyoghurt.

DeMuerte Rosé #55894

Jag erkänner här och nu – Jag är en Lable Drinker dvs jag är gillar snygga eller speciella etiketter. MEN när innehållet också är ljuvligt då är jag helt såld. Det här vinet kommer ifrån Yecla i Spanien och doftar och smakar av röda körsbär, jordgubbar örter men också lite gelegodis och vita blommor. Vinet sitter som en smäck till en charkbricka, sushi eller bara som en skål på stranden. Appropå stranden, den var underbar, långgrund och vattnet var alldeles ljuvligt. Jag kommer inte ihåg om vi såg något namn men den låg iallafall i närheten av Katthammarsvik!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.
Nästa inlägg
Fira alla fruntimmer (och några snubbar) med bakverk från himmelen!

Du borde verkligen prova det här också!

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Del 3 – min krabbpasta mumsfilibabba

2025/10/10

Nu är det snart Oktoberfest. Det betyder öl...

2025/09/19

Ni som missade fläderblommorna… nu finns bären redo

2025/09/17

Mont d’Or – en ost för höstens och...

2025/09/12

Chai te med saffran för att det bara...

2025/09/08

Hemodlat, grillat och galet gott. Här är mina...

2025/08/01

Alkoholfritt på bordet!

2025/07/23

Jag gjorde Carne Asada tacos med smarriga tillbehör....

2025/07/22

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!