Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pannkakor i regnbågens färger med hallon i lönnsirap och bubblig dryck = kärlek!

by Anette Rosvall 2022/08/03
written by Anette Rosvall 2022/08/03
1,3K

I min värld är något av det mest kärleksfulla man kan göra, att bjuda sin nästa på mat. Vare sig det är stuvade makaroner med stekt falukorv eller en tjusig, välarbetad samt avancerad Beef Wellington. När någon lagt ner tid och arbete och vill bjuda mig på god mat så känner iallafall jag mig vansinnigt älskad.  Så om du någon gång vill göra det där lilla extra för din vän, din flock någon du vill imponera på i största allmänhet så kommer här ett rysligt gott och vackert förslag.

Eftersom det precis just nu i veckan firas Pride och att alla får älska den de vill här i Sverige så tycker jag du ska passa på att göra dessa underbara, färgglada regnbågspannkakor. Bjud någon du gillar för visst var det så att mat är kärlek. Men du lägg till en flaska bubbel också – då blir det helt plötsligt väldigt festligt också.

Bonnet Perle Rosé Brut #7471 eller Bonnet Grande Réserve Brut #7555
Har du tur hittar du de fina förpackningarna i regnbågens färger designade av MaxJenny.

Love & Peace!

Regnbågspannkakor med hallon i lönnsirap

Det här behöver du:

5 dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk bakpulver
2 msk bikarbonat
1/2 msk salt
3 ägg
1 dl mjölk
3 dl gräddfil
75 g smält smör
Karamellfärg av olika sorter (jag använde grön, gul, röd och blå)

Hallon i lönnsirap
En förpackning frysta hallon (ca 3 dl)
3 msk socker
en nypa vaniljsocker
0,5 dl lönnsirap

 

Gör så här:

Blanda först de torra respektive fuktiga ingredienserna i var sin skål. Rör sedan ihop allting i en
skål. Tillsätt lite extra gräddfil om smeten blir väldigt tjock (den ska påminna om våffelsmet). Dela upp smeten i lite mindre skålar och färga smeten ordentligt (i så många olika färger du vill). Stek en pannkaka i taget i smör. Ta en vanlig matsked och lägg en rågad sked smet i en mellanvarm panna med smör i.  Servera på amerikanskt vis med lönnsirap och en klick smör eller som jag gjorde:

Blanda och låt stå en smula så hallonen inte är iskalla när du tuggar på dem. Lägg en klick hallonsirap över pannkakorna och smaska i dig. Gott!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

#Blogg100amerikanska pannkakorbrunchdag 3glada barnhallonkärleklönnsirapLotta Lundgrenmat är kärlekpannkakorsöndagunna dig
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Rökt fisk, sås med hjortron och chenin från Woman & Wolf.
next post
Herr Kantarell, västerbottensost, lite blommor och en Bramble

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt