Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Godaste cheesecake med pumpa och bourbon

by Anette Rosvall 2022/10/11
written by Anette Rosvall 2022/10/11
1,3K

Fortsätt att karva ut era pumpor, men för guds skull släng inte köttet. Gör goda grejor på det istället. Till exempel denna ljuvliga cheesecake med doft av bourbon. Den smakar gott efter middagen eller till kaffetåren på eftermiddagsfikat. De flesta cheesecakes blir godast om de får stå till sig ett tag, så försök att ha tålamod till dagen efter. MUMS!

Cheesecake med pumpa och bourbon

Det här behöver du:

Pajdeg
3 dl Vetemjöl
125 gram smör
en nypa salt
1 äggula


Fyllning
2,5 dl Pumpapuré
1 dl Strösocker
½ dl ljust muscovadosocker
1 tsk Kanel
½ tsk nejlika, malen
1 krm Salt
3 dl Kondenserad mjölk, osötad
3 msk Bourbon 


Gör så här:

Pumpapuré gör du så här: Dela en pumpa på hälften. Lägg delarna med snittytan uppåt och baka av i 150 grader i cirka 45-60 minuter. Skopa ut köttet och mixa det sedan till en slät smet.

Fortsätt med med att sätta ugnen på 210 grader. Sedan börjar du med att göra pajdegen. Blanda ihop vetemjöl, salt och smör och nyp sedan ihop det med äggulan till en deg. Rulla ihop degen till en boll. Kavla ut degen på en mjölad yta, så att den passar en ugnsfast pajform (ca 20 cm i diameter) och se till att kanten ligger lite över formen så att den inte sjunker ned vid gräddning. Du kan gärna trycka till lite med en gaffel så får du ett snyggt mönster på din pajkant. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

Vispa pumpapuré och ägg, häll i sockret och kryddorna vispa ordentligt, och häll även i den kondenserade mjölken och en skvätt Bourobn. Häll sedan ned fyllningen i pajskalet.
Baka av pajen i 15 minuter och sänk sedan temperaturen och till 180 grader och låt pajen stå i ugnen i 50-60 minuter till. När pajen är klar skall fyllningen vara fast och pajen gyllene. Låt pajen stå i 2 timmar och svalna, då kommer fyllningen att stelna. Dekorera med valnötter, servera pajen varm eller rumstempererad med vispad grädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tebröd med honung, russin och nötter
next post
Det finns adventskalendrar och så finns det adventskalendrar.

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt