Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Yoghurt toast med färska bär på mitt sätt.

by Anette Rosvall 2023/08/10
written by Anette Rosvall 2023/08/10
Skriv ut receptet
819

På sociala medier trendar just nu något som kallas Yoghurt Toast. Det är som en enklare variant på French Toast. Istället för att doppa brödet i en pankakssmet, lägger man hela baletten ovanpå och bakar av i ugnen. Det finns många varianter och jag var så klart tvungen att prova. Men som vanligt gör jag på mitt sätt. Jag använder Brioche bröd, jag använder ricotta eller cream cheese och självklart smaksätter jag alltsammans med både kanel, vanilj och rivet citronskal. På toppen strör jag lite rostade hasselnötter och bären jag använt har jag hittat i skogen helt nära min killes hus.

Yoghurt toast på Anettes sätt

Portioner: 6

Det här behöver du:

6 skivor gott bröd jag använde brioche
3 dl ricotta eller annan färskost
2 ägg
1 citron, zest och saft från
en nypa vaniljpulver
en nypa kanel
socker efter behag

Färska bär och mynta
Rostade, krossade hasselnötter
Honung

Gör så här:

Vispa ihop ägg, färskost och kryddor lägg sedan brödskivorna på en ugnsplåt. Platta till dem lite så det blir en fördjupning i brödet. Fördela röran och bären på brödskivorna. Låt dem sedan gå i 200 graders ugnsvärme i cirka 15 minuter. Dekorera med mynta och eventuellt lite rostade nötter och honung.

Den här rätten fungerar både som brunch och som lite nyttigare efterrätt!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Picklad pumpa och gnocchi i ljummen sallad
Nästa inlägg
Paj, friterat, bakat och inlagt här kommer massor av gott med äpplen!

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Midsommar nalkas – här kommer några måsten till...

2025/06/13

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30
  • Vädret kräver lite varma soppor också!

    2025/06/26

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!