Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Vilt, hållbart och njutningsfullt!

by Anette Rosvall 2023/11/02
written by Anette Rosvall 2023/11/02
Skriv ut receptet
242

Jag är en människa som gärna äter kött. Jag vet att många har åsikter om sådant men jag tror på att om man vet var djuret i fråga har bott, levt och ätit så kan man vara hållbar och njutningsfullt på samma gång. Mina favoriter är ren, älg, hjort och rådjur. Tänk vilken tur för mig då att jag har en kille som är jägare. För i både hans och min frys finns numera viltkött. Och så för ett tag sedan fick jag erbjudande om att köpa renkött från Reko-Ren. Jag tvekade inte en sekund utan slog till. Just nu håller jag på att fila på en råbiff med ren och svenska smaker. Recept på den kommer inte upp här utan på en helt annan plattform. Men jag tänkte att du skulle få lite goda tips på vad man kan göra med just renkött och är du intresserad så kan du också handla med 20% rabatt. Gå in på https://rekoren.com/ och använd koden rekofriends23.

Varför inte göra Husmorsornas Rasande goda renskavsgryta?

Husmorsornas Rasande goda renskavsgryta

Det här behöver du:

cirka 600 gram renskav
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 rejäla näver kantareller (eller annan valfri svamp)
5 dl grädde
3 msk viltfond med kantarell
1 msk soja
1 msk smör
1 näve persilja, hackad
Salt och peppar att smaka av med

Gör så här:

Ner med smör i en rejäl stekpanna och fräs sedan renskav, lök och vitlök. Ner med svampen och låt även den få lite färg och värme. Häll nu på grädden och låt det hela puttra på i cirka 10 minuter på medelhög värme. Tjuvsmaka och fyll på med salt och svartpeppar, servera sedan med ris och kokt brysselkål.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kladdkakans dag närmar sig. Här kommer några förslag till kladdig njutning…
Nästa inlägg
Helgonlika drycker på STAR FM

Du borde verkligen prova det här också!

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

2023/11/21

Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och...

2023/11/20

Plättlätt och minst lika gott. Biskvi i långpanna!

2023/11/17

Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara...

2023/11/15

Potatiskaka, entrecote, tomatsky och rödpang…

2023/11/11

Rösti, potatisplättar eller potatiskaka… kärt barn har många...

2023/11/10

Jag, en labeldrinker, eller en etikett-ätare!

2023/11/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blindprova är ett roligt sätt att träna upp sina smaklökar.

    2023/11/28
  • Vegetariska kåldolmar med god fyllning

    2023/11/27
  • Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

    2023/11/24
  • Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!

    2023/11/23
  • Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

    2023/11/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt