Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Raffes fisksoppa är makalöst god!

by Anette Rosvall 2024/02/15
written by Anette Rosvall 2024/02/15
Skriv ut receptet
1,1K

Min stora lycka är att jag har träffat en människa som uppskattar det jag tycker om. Han gillar mat och vin nästan lika mycket som jag gör och han älskar musik. Men dessutom har han en massa roliga egna intressen som han gärna visar upp. Jag har t ex fått lära mig att skjuta, jag har blivit bättre på att odla grönsaker – tänk att ha en tomt med massor av odlingsbäddar med bland annat rödbetor, tomater och egenodlad persilja (två sorter). Jag har också återtagit skogen och har lärt mig att njuta av att plocka svamp och bär. En utmaning är dessvärre att han gillar att fiska… där saknar jag totalt både intresse och tålamod. Men det kan ju vara bra att ha några saker som man inte gör tillsammans. Om han kommer hem med fisk och lagar sin makalöst goda fisksoppa så kan jag göra något helt annat. Win-Win liksom!

Raffes fisksoppa

Portioner: 4

Det här behöver du:

10-15 cm purjolök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
1 buljongtärning eller 6 msk fiskfond
4 dl vatten eller lika mycket vitt vin
2 dl grädde

Fyll på med, bitar av lax- och tors, räkor och musslor.
Toppa med lite grönt, vi valde sparris och lite purjolöksfnas

Servera eventuellt med aioli

Gör så här:

Börja med att fräsa purjo, vitlök och tomatpuré i olja i en stor kastrull. Häll på tomatkross, vatten, buljong/fond och vin. Låt koka i minst 20 minuter så att smakerna går ihop. Krydda med salt, svartpeppar från kvarnen, paprikapulver, chilipulver och eventuellt lite citronzest. Häll på grädden och låt koka tills soppan är ultrahet och smakar som du vill ha den. Då lägger du ner fisk, räkor och eventuellt musslor. Koka ytterligare i cirka 15 minuter eller tills fisk- och skaldjur är färdiga. Häll upp i djupa tallrikar och toppa eventuellt med lite sparris, purjolöksfnas och aioli.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kakor i långpanna – del 2 – Frasig mandelkaka med persika och lavendel.
Nästa inlägg
Fredagsmaten ska vara snabb, god och lite lagom lyxig.

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!