Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

primörtider!

by Anette Rosvall 2020/05/01
written by Anette Rosvall 2020/05/01

När jag var hos Ulrika Davidsson och lagade mat förra sommaren gjorde jag denna förrätt. Den består av Snabbpicklad rödbetscarpaccio med getostkräm och ramslöksolja samt krisp på surdegsbröd. Lätt som en plätt med andra ord.

Så här gör jag. Koka rödbetor med skal tills de är klara, beroende på storleken kan det ta allt ifrån 20 minuter till en 40. När de är klara brukar jag sätta på mig plasthandskar och liksom klämma av skalet. När rödbetorna svalnat skär du dem i de tunnaste skivor du kan. Jag använde en mandolin. Under tiden kokar du ihop en 1-2-3 lag med 1 del socker, 2 del ättika och 3 del vatten. Häll den varma lagen över rödbetsskivorna tills lagen svalnat.

Under tiden vispar du ihop en getostkräm. Tag 1 dl creme fraiche till 100 gram getost, 4 msk olivolja, salt, svartpeppar från kvarenen och rör tills du har en slät kräm. Recept till örtoljan hittar du här.

Nu är det bara dags att lägga upp härligheten. Jag serverade rosévin till för jag tycker att smakar så gott till rödbetor. Här kommer några förslag. Albia rose #2248 (109kr) som är ett matvänligt ljust rosévin som är friskt och smakar röda bär samt blodgrape och örter. Eller så väljer du kraftiga Lex Lauzeraies Tavel #2724 (119kr) där smakerna går mer mot mörka röda bär som körsbär, granatäpple som får sällskap av örter och en god matvänlig syra.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
granite med rosa gin
next post
Tatin med rabarber

You may also like

Up-side-down kaka med tranbär och apelsin

2021/01/28

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Up-side-down kaka med tranbär och apelsin

    2021/01/28
  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top