Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Bubblor till fredagen

by Anette Rosvall 2020/04/24
written by Anette Rosvall 2020/04/24

Så då är det dags för fredagstipset på STAR FM igen. Jag och Charlotte pratar om bubbliga drycker. Om jag får välja så vill jag helst dricka champagne. Men nu ska jag sluta vara en sådan nedrans snobb och tipsa om tre flaskor riktigt bra bubbel som kommer från andra regioner.

  • Prosecco från Italien
  • Alkoholfritt från Österrike
  • Cava från Spanien

I Italien, närmare bestämt Veneto görs Prosecco av druvan Glera. Jag brukar tycka att prosecco är lite sött och fruktigt men när jag smakade Nashville Stories Prosecco Brut Nr 75708 för 115 kr blev jag glatt överaskad. Det är en bra syra i vinet som balanserar den fruktiga nästan Piggeliniga smaken av söta päron.

Från Österrike lite söder om Wien växer druvorna till detta alkoholfria bubbel. Producenten Loimer gör sin Sparkling Grape Juice Nr 19012 för 89kr. Den smakar kryddinlagda söta gula plommon men också vackert blommigt.

Producenten Agustí Torelló håller till i Spanein och gör cavan Mata Nr 77413 för 189kr. Cavan är torr, mineralig doftar och smakar av gula solmogna frukter och så lite skalbeska i slutet. Den här drycken har en mycket god eftersmak. Passar som en smäck till anklever gärna med äppel eller aprikostillbehör för att plocka upp den goda fruktsmaken. 

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Dumplings är gott
next post
primörtider!

You may also like

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Vårkyckling med tillbehör

2022/05/06

Så här på våren vill man ha lätt...

2022/05/03

Matlagning och vinprovning med Amka

2022/04/29

Rosa vin i vackra flaskor.

2022/04/18

Tortelloni med brynt smör, rostade hasselnötter och parmesan

2022/04/17

Jag tar över en vinbar!

2022/03/22

Enhörningsvin!

2022/03/11

Filmer jag gillar och goda viner.

2022/03/08

Musslor på längden och på tvären nr 2...

2022/03/02

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20
  • Red velvet cake eller röd sammets kaka, är tung, spektakulärt färgglad, god och saftig.

    2022/05/18
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

    2022/05/15
  • Blev sugen på carbonara.

    2022/05/11

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11
  • Romglazad stuffad kyckling med gul rispilaff samt fruktig rom- och currysås!

    2022/01/05

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt