Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En kladdkaka i 3 våningar, värdig både bröllop och jubileumsfest.

by Anette Rosvall 2020/11/15
written by Anette Rosvall 2020/11/15

Jag lovade ju kladdkaka i dagarna sju. Här kommer den sista och kanske den allra tjusigaste. En i tre våningar som är värdig både bröllop och jubileumsfest. Och om det är någon som tycker att kladdkakan är en vardaglig tingest som inte är värd att serveras på fest och bröllop! Då kan jag direkt säga att ni har helt fel, kladdkakan är som gjord för kalas! För den innehåller ju exakt det man gillar den är kladdig, söt, mäktig och vacker? Det gör att när alla gäster ätit sig nöjda kommer det ändå att finnas en bit kvar… som du kan smaska på när du plockat undan och diskat klart.

Trevåningskladdkaka med vit chocklad- och kolatopping.

Det här behöver du:

Kakan
400 g smör
400 g mörk blockchoklad
3 ½ dl socker
1 2/3 dl starkt kaffe
7 ägg

vit chocklad- och kolatopping.
2 dl vispgrädde
1 dl vit sirap
300 gram vita chokladknappar
200 gram philadelfiaost

Prydnadsblommor och -djur att dekorera med

 

Gör så här:

Till kakan på bilden gjorde jag en dubbel sats. Hälften hällde jag i en stor form och hälften delades upp i en liten och en mellanstor form. Men som alltid är det bäst att börja med att sätta på ugnen. 175 grader, tack! Sedan är det dags att smälta smöret innan du bryter ner chokladen och låter bitarna smälta de med. Lös upp sockret i en mugg genom att hälla i det heta kaffet och röra om. Blanda sedan ihop smörchokladen med sockerkaffet innan du vispar äggen och rör ner dem i smeten. Så där ja! Nu pytsar du ner allt detta goda i formarna och skjutsar in dem i ugnen i 65 minuter.

Nu är det så här, att den här lilla rackaren till kladdkaka blir som allra mumsigast om den får stå ett par dagar. Så låt den göra det. Du kan med andra ord lugnt bygga din bröllopstårta i god tid innan du håller på att bryta samman av nervositet och passion. Glöm dock inte att du också ska röra ihop den fantastiska toppingen och dekorera kakan innan du traskar fram till altaret!

Så här gör du toppingen: Sjud grädden och sirapen i en kastrull innan du häller den heta vätskan över chokladknapparna (som du så klart lagt i en skål). Rör runt tills varenda knapp har smält. Sedan ska alltihop svalna en stund innan du vispar ner philadelfiaosten. Låt toppingen kallna och stelna i kylskåpet. Trava kakorna på varandra i valfri ordning. (Vi rekommenderar dock att du börjar med den största och slutar med den minsta.) Spritsa eller bred toppingen över kakan innan du dekorerar den med valfria blommor och djur. Leve kärleken! Och kladdkakan förstås.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bearnaise battle – en landskamp i sås
next post
Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

You may also like

Var rädd om ogräset

2021/04/19

Rabarberflarn med rostad choklad.

2021/04/18

Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och...

2021/04/17

Steak & Onion sandwich på fransyska.

2021/04/16

Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och...

2021/04/15

Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från...

2021/04/14

Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs...

2021/04/14

Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och...

2021/04/12

Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost...

2021/04/10

Har du hört talas som Ballmers peak?

2021/04/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Var rädd om ogräset

    2021/04/19
  • Rabarberflarn med rostad choklad.

    2021/04/18
  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Steak & Onion sandwich på fransyska.

    2021/04/16
  • Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom, är en riktigt bra start.

    2021/04/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top