Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Gâteau jardinier eller på svenska Trädgårdsmästarens mumsiga kladdkaka.

by Anette Rosvall 2020/11/10
written by Anette Rosvall 2020/11/10

Denna tjusiga variant på kladdkaka kommer från boken Världens Bästa kladdkakor… som sorgligt nog inte längre finns på marknaden. Men nu finns receptet här i stället och tro mig det är grymt bra! Den här sagolikt ljuvliga kladdkakan innehåller inte bara små söta tomater, utan även ljuvliga aprikoser och när man äter den så kan man drömma om en trädgårdsmästare i enbart snickarbyxor som håller i en liten grep, eller varför inte en stor grep, förresten. Och tar bort snickarbyxorna, men vi behåller kladdkakan och trädgårdsmästaren, tack!

Trädgårdsmästarens mumsiga kladdkaka

Det här behöver du:

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl mörk sirap
3 ägg
1 dl grädde
200 g mörk och bitter choklad
1 dl crème fraiche
7 dl vetemjöl

Fyllning
15 söta körsbärstomater
1 dl aprikosmarmelad
2 msk Amaretto mandellikör
10 inlagda aprikoser

Till servering
hackad mynta
florsocker

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader och skär sedan tomaterna i halvor. Lägg dem med snittytan uppåt och låt dem vara inne i ugnen i minst 30 minuter för att vätskan ska försvinna och sötman komma fram. (De får gärna stå ännu längre i ugnen, de blir bara godare för varje minut!) Under tiden fixar du i ordning kaksmeten. Vispa smör och socker tills det blir lite fluffigt, ner med äggen, vispa lite till, och häll sedan i sirapen. Ställ bunken åt sidan. Värm grädden (den ska inte koka bara sjuda), ta av kastrullen från spisen och bryt ner små bitar av chokladen. Rör tills all choklad är smält. Vänd ner chokladsmeten och crème fraichen i smörsockervispet, sikta i mjölet och ge allt en rejäl omgång med sleven.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Bon! Nu till fyllningen och dekoreringen: Blanda marmeladen med likören. Ta ut dina lite lagom sega och torra tomater ur ugnen och låt dem och aprikoshalvorna bada i marmeladblandningen. Lägg dem sedan i ett snyggt mönster ovanpå kakan i kakformen. Pensla på med resten av marmeladen och låt kakan gräddas i 175 grader i 30–40 minuter. Var noga med att inte grädda kakan för länge – den ska vara lite darrig, så att säga. Servera den med rikligt med finhackad mynta och pudra florsocker över hela härlighete



 

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kaninernas kladdiga kaka med morot och frosting från himmelen.
next post
You can’t belive it’s kladdkaka!

You may also like

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med...

2021/02/18

Soppa på spenat eller grönkål

2021/02/17

Rainbow brunch med amerikanska pannkakor och hallon i...

2021/02/16

Äter du vegetariskt på måndagar? Prova då denna...

2021/02/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25
  • Vinkokt röd pasta…

    2021/02/24
  • Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

    2021/02/22
  • En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

    2021/02/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top