Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pizza! Hemgjord eller take away?

by Anette Rosvall 2021/01/20
written by Anette Rosvall 2021/01/20

Ibland kan jag bli sugen på pizza, och jag kan verkligen gilla en riktigt fet, kladdig bea-pizza från pizzerian runt hörnet. Men för det mesta så vill jag göra min alldeles egna pizza, eller allra helst småpizzor – För då kan jag välja att ha olika fyllning på allihopa. Tänk dig själv att äta en liten med tonfisk och massor av lök, en med tomat, mozzarella, picklad lök och god salami och så kanske en vegetarisk. Ja, och så kan alla göra sina egna små goda fyllningar. Det blir lite som en familjepizzeria, fast hemma, prova det är jättemysigt.

Pizzadeg

Det här behöver du:

(receptet kommer ifrån en gammal italiensk kokbok som jag har hemma)
30 gram färsk jäst
1,25 dl ljummet vatten
500 gram vetemjöl
0,5 tsk salt
mjöl till utbakning
olivolja

 

Gör så här:

Lös upp jästen i litet ljummet vatten i en skål, tillsätt 2-3 msk mjöl och rör ihop till en jämn smet, det är den här smeten som skall jäsa under en bakduk i ungefär 30 minuter. Sikta resten av mjölet på en arbetsbänk och blanda med jästsmeten till en smidig det. Salta lätt och knåda, knåda, knåda tillsätt vattnet i omgångar och knåda i minst 10 minuter (för hand) Sätt på lite italiensk musik så får du den rätta känslan.

Sedan delar du degen i 4 lika stora delar och låter dessa jäsa i 2 timmar. Arbeta ut degstyckerna till ungefär 4 små plattor som är 0,5 cm tjocka. Lägg ut småpizzorna på bakplåtspapper och fyll dem enligt egen smak och tycke.

Grädda i 15-20 minuter på hög värme 280 grader. Ett tips för att få pizzan frasig är att låta din ugnsplåt stå inne i ugnen medan du kavlar ut degen, sedan låta bara degen gå i ugnen i ca 10 minuter innan du klär den med fyllning.

fyllninggoda påläggombytepizzavi gillar olika
1 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.
next post
Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

You may also like

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Det är ju ”fössta tossdan i mass” då...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Morotspasta med ruccola o valnötter

2021/03/02

Kändisviner, är det bara bra eller?

2021/03/01

Att resa med öl!

2021/02/27

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

1 comment

Pizza på franska! | Anette Rosvall 2013/08/02 - 11:05

[…] Det skulle ni kunna testa på nästa kräftskiva, en GT och lite lökpizza, sitter som en smäck innan kräftorna. Börja med att fixa pizzadeg, antingen springer du till affären och handlar bästa möjliga eller så gör du egen, recept hittar du HÄR! […]

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Ost + vin = kärlek nr 2 – Sauvignon Blanc plus syrliga getostar.

    2021/03/04
  • Det är ju ”fössta tossdan i mass” då vankas det massipantåta. Det är ju sedan gammalt!

    2021/03/04
  • Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.

    2021/03/03
  • Här kommer uppstarten på en liten serie som jag kallar Ost + vin = kärlek!

    2021/03/03
  • Morotspasta med ruccola o valnötter

    2021/03/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top