Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jag bjuder dig gärna på en löktarte, frasig, söt och stark på samma gång.

by Anette Rosvall 2021/07/07
written by Anette Rosvall 2021/07/07
Skriv ut receptet
2,3K

Jajamen så är det! Jag bjuder gärna på en löktarte. En frasig botten där karamelliserade lökar i olika färg och form fått en riktigt god söt-stark smaken. Den här pajen passar utomförträffligt precis som den är eller tillsammans med en grönsallad. Men den är god som sällskap till rökt fisk, grillat kött eller som en del av en buffé också.

Löktarte, frasig, söt och stark

Portioner: 6

Det här behöver du:

1 pkt färdig färsk smördeg
minst 6 msk smör
en skvätt olja
2 msk flytande honung
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk dragon
8 stora lökar ( röda, vita och gula)
skurna i tjocka skivor
en skvätt dragonvinäger

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Ta fram en stekpanna som klarar av att gå i ugnen. Häll i en skvatt olja och en klick smör. Låt smöret smälta långsamt och fös sedan ner honung, vitlök, vinäger och dragonkvisten. Lägg dina lökskivor i ett snyggt mönster ovanpå och låt dem först bli gyllenbruna på ena sidan innan du vänder på dem och låter dem få färg även på andra sidan. När de är härligt karameliserade drar du pannan av spisen och lägger smördegen som ett täcke över allt det goda. Låt pajen gå i ugnen i 20 minuter. När den är gyllenbrun och vacker tar du ut den. Vänder upp den försiktigt (bränn dig inte) klipp färsk persilja över och servera ljummen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Bykrogen Burs en charmig och rufsig trädgårdsservering på Gotland.
Nästa inlägg
Somriga, blommiga småkakor för att alla goda ting är sju.

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt