Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Din alldeles egna kalasgoda paté på mitt sätt

by Anette Rosvall 2021/08/30
written by Anette Rosvall 2021/08/30
Skriv ut receptet
macka, recept, kalas, paé, smörgås
5,6K

Att göra egen paté eller pastej är inte så svårt som det låter. Lite tid och lite kärlek är allt som behövs. Den som du ser på bilden kan bli din alldeles egna kalasgoda paté på mitt sätt. Jag skulle jämföra den med en lite matigare variant på leverpastej eller helt enkelt en lantpaté som kan serveras som förrätt, nattamat eller som smörgåspålägg.

Anettes paté

Det här behöver du:

200 g kycklinglever
100 g bacon i småbitar
2 vitlöksklyftor
250 g lammfärs
250 g fläskfärs
salt och peppar
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl crème fraiche
finhackad timjan
smör

 

Gör så här:

Börja med att fräsa köttet i en het stekpanna i omgångar så att det får yta och lite smak av smöret. Häll det pö om pö i en bunke och blanda ihop med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer timjan. Häll ner röran i smorda ugnsformar (detta räcker till en 1,5-litersform, men det går bra att göra patén i småformar också).

Ställ ner formen i ett vattenbad och låt gå i ugnen på 150 grader i ca 90 minuter. Låt patén svalna i press, alltså lägg tex ett mjölkpaket på ytan (ja, plast i mellan så klart) innan du serverar, så håller den formen bättre. Ät den på rågbröd med cumberlandsås och cornichongurkor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
egen matfrån grundenköttpaté
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Maräng med smak av ros och pistage
Nästa inlägg
Boston baked beans – gott som attan!

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt