Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Men hallå! Vad hände, jag missade kladdkakans dag!

by Anette Rosvall 2021/11/08
written by Anette Rosvall 2021/11/08

Höstlovet swischade förbi och jag missade kladdkakans dag! Det är oförlåtligt men jag kan skylla både på lov och lite annat jox som stört min mat-mojo. Nu tänker jag att med denna goda chokladkaka. Den här bakas med körsbärssylt kan frysas och tas fram vid behov och då garneras med en glansig chockladganache.

Körsbärs- och chokladkaka med fudgeglasyr.

Det här behöver du:

Kaka
225 gram rumstempererat smör
4,5 dl strösocker
4 ägg
150 gram chokladknappar eller lika mycket finhackad choklad
1 dl creme fraiche
2 dl fast körsbärssylt
6 msk kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
2 krm salt

Fudgeglasyr
50 gram smör
0,5 dl mörk sirap
1,5 dl grädde
200 gram choklad, finhackad

Garnera gärna med siktat florsocker, hela körsbär och servera med vispad grädde.

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader och smöra sedan en springform (20 cm i diameter) och lägg ett papper i botten. Vispa smör och socker fluffigt, ner med ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan dem. När du har en fin slät fluffig smet så är det dags att hälla i resten av ingredienserna. Men gör det försitigt för det är luften i den fluffiga smeten som gör kakan hög och vacker. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner dem med en spatel i omgångar med övriga ingredienser.

När allt är fint och ordentligt blandat, häller du ner smeten i den smorda formen och låter kakan gå i 45-50 minuter i ugnen. Kakan skall vara fast men inte torr när den är färdig. Ta ut den, låt den svalna medan du gör glasyren.

Koka upp smör, sirap och grädde till kokpunkten, häll det heta över chokladhacket och rör med en spatel tills all choklad har löst sig. Låt den svalna en smula och bred den sedan i ett jämnt lager över kakan. Servera med körsbär, florsocker och vispad grädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Pumpasoppa med äpple
next post
Karro är lika het som räkorna!

You may also like

Långsamt bakad fläsksida

2022/05/25

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Aperol spritz är en av världens mest populära drinkar.

    2022/05/25
  • Långsamt bakad fläsksida

    2022/05/25
  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt