Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Som en italiensk mama bjuder jag på långkok, en ragu bolognese på högrev.

by Anette Rosvall 2022/01/09
written by Anette Rosvall 2022/01/09
Skriv ut receptet
slowcooking, köttfärssås, spagetti, pasta, bolognaise
8,7K

Som en riktigt italiensk mama gillar jag att göra långkok på högrev. En riktigt smarrig ragu bolognese till hela din utökade familj. Dagen innan servering står en gryta med Ragu Bolognaise på spisen och puttrar. Det är sådan matlagning som gör att du faktiskt kan hinna med att ha middagsbjudningar mitt i veckan. För när nästan allt är klart så kan du 20 minuter innan gästerna i lugn och ro göra en kålssallad (du hittar för övrigt en riktigt god variant Herr Lykkes kålsallad här). Duka bordet riktigt fint, värma och smaksätta grytan och koka pasta. Så här gjorde jag:

Ragu Bolognaise

Portioner: 8-10

Det här behöver du:

700 gram högrev
150 gram rotselleri, hackad
2 st stora gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, hackade
4 morötter
0,5 dl tomatpuré
en liten skvätt olivolja
4 dl rödvin
1 burk krossade tomater
2 buljongtärningar
cirka 1 liter vatten
1 lagerblad
två nypor örtkryddor, t ex oregano eller salvia

Innan servering smaksätt med salt, svartpeppar och Heintz chilisås

Gör så här:

Ta fram en järngryta och en stekpanna. Häll en skvätt olivolja i grytan och vänta tills det blivit varmt och skönt, då lägger du ner dina grönsaker och tomatpurén där i och låter dem bli mjuka och följsamma. Under tiden fräser du yta på köttet i omgångar i din heta stekpanna, det kött som är klart föser du ner i stekgrytan.

När alla köttbitar har fått färg och är överförda till grytan så vispar du ur stekpannan med vinet, se till att få med alla goda smaker av köttstekningen. Häll sedan på resten av ingredienserna. Låt puttra i minst 4 timmar. Rör om i bland och fyll på med vatten om det kokar torrt.

När grytan är klar ska köttet falla isär när du rör om och bli trådigt och härligt. Smaksätt med salt, svartpeppar och eventuellt Heintz chilisås, eller Harissa om du vill ha lite tryck på din sås. Servera med nykokt spagetti och fint riven parmesanost.

Smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/






långkok
0 comment 3 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.
Nästa inlägg
Jättesnabb, jättegod och jättelätt hummerpasta till jättegullig dejt.

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt