Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Passa på! inför ostkakans dag kommer några smarriga varianter – först ut Päron- & Mazarinpimpad ostkaka

by Anette Rosvall 2022/11/09
written by Anette Rosvall 2022/11/09
Skriv ut receptet
422

Inför ostkakans dag den 14:e november kommer några smarriga varianter jag gjort till Frödinge för ett bra tag sedan. Uppdraget var att pimpa färdig ostkaka på lite olika sätt. Jag hittade bilderna och recepten när jag rensade min dator. Och tänkte -Det här är alldeles för bra för att inte visas upp igen! Först ut Päron- & Mazarinpimpad ostkaka… ett lätt sätt att göra en färdig ostkaka lite läckrare.

Päron- & Mazarinpimpad ostkaka

Det här behöver du:

1 stycken färdig ostkaka

Fyllning
75 g smält smör
125 g finriven mandelmassa
saften från en halv citron och lite rasp från skalet
0,25 dl socker
2 msk kanel
1 ägg
4-5 skalade och skivade eller klyftade päron
1 liten näve hackade pistagenötter

Vaniljgrädde
2 dl vispad grädde
2 tsk vaniljpulver
2 msk siktat florsocker (eller mer om du gillar krämen lite sötare)
1 äggula

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen och blanda ned resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Låt fyllningen svalna litegrann. Ut med ostkakan från kylan, bred över mandelsmeten och tryck ned päronsklyftorna lite snyggt. Sedan skall den in i ugnen i ca 10-15 minuter. Under tiden gör du vaniljgrädde så här: Rör ihop och ställ svalt en stund. Njut nu mazarinen med vaniljgrädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kommer aldrig mer att missa härliga kladdkakans dag!
Nästa inlägg
Baked Alaska a la Ostkaka en festlig och lyxig efterrätt.

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt