Om ni vill prova något utöver det vanliga så missa inte det vilda julbordet på Fjäderholmarna! Det är Gert Klötzke som står vid grytorna och gör godsaker av allt det goda vilda som finns i Sveriges skogar och hav. Man kan till exempel göra som vi gjorde och börja med en ljuvlig svensk kaviarprovning. Där hittar man självklart löjrom från Kalix, forellrom från Älvdalen. Från Åland kom sikrom och den vackra blågröna och lite ovanliga rommen från Hornsimpan. Sedan botaniserade vi på en fantastisk buffe av sillar, kallskuret, småvarmt. Vid bordet serverades en mjäll gäddquenelle med ärtpuré och vildsvinsbacon, där fick vi även njuta av svenska ostar från Jürss gårdsmejeri och makalöst goda efterrätter och smarrigt julgodis. Drycken som alltsammans sköljdes ner med var fint matchad av ingen mindre Carl Frosterud.
Missa inte det vilda julbordet på Fjäderholmarna!
866
Föregående inlägg