Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sukiyaki en japansk one-pot-gryta som passar regniga dagar.

by Anette Rosvall 2023/08/07
written by Anette Rosvall 2023/08/07
Skriv ut receptet
253

Sukiyaki en japansk one-pot-gryta som passar regniga dagar. Den består av tunt skivad oxfilé som tillsammans med lite olika ingredienser tillreds i en gryta. Lite som fondue om ni kommer ihåg det fast nyttigare eftersom vätskan där man stoppar ner grejorna består av en mumsig buljong. Nu när vi väntar ivrigt på brittsommarens värme och åskan mullrar utanför är detta en utomförträfflig rätt att bjuda familj eller vänner på. Man sitter och puttrar vid bordet, det tar ganska lång tid att äta och man har tid att prata om hur man vill att hösten ska te sig.

Sukiyaki en japansk one-pot-gryta

Portioner: 4

Det här behöver du:

600 gram nötkött i tunna skivor
200 gram kinakål, tunt skivad
1 stor rödlök, tunt skivad
8-10 stycken färska svampar (du väljer själv vilken sort) tunt skivade
2 st morötter, hyvlade i tunna skivor
5 cm purjolök, den vita delen, tunt skivad
4 stycken ägg

Buljong
6 dl vatten
3 dl japansk soya, den ljusare sorten
1,5 dl mirin risvin (den brukar du hitta i butikens asiatiska hylla)
0,25 dl strösocker
1,5 dl sake (går att utesluta, välj då istället 2 msk risvinäger)

Servera med
Jasmin ris eller kokta risnudlar
Någon god sås som t ex chilimajonnäs

Gör så här:

Börja med att koka upp buljongen och håll den varm medan du skivar alla övriga ingredienser i tunna skivor. Lägg upp alltsammans på ett tjusigt fat. Håll buljongen varm (har du en fonduekastrull går det utmärkt att använda den)

Doppa ner kött och grönsaker i buljongen och låt dem sakta tillagas. Ät med ris, nudlar och diverse goda såser jag gillar att äta min o-ortodoxt med chilimajonnäs. Men det går även bra med en chilisås!

Smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Lyx i flaska!
Nästa inlägg
Gurkor i burkar med senapsfrön och dill.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt