Jag har träffat en människa som har gröna fingrar. Han odlar allt möjligt i pallkragarna hittar man gräslök, potatis, rödbetor och rädisor. Där finns mängder av tomater av olika slag. Och så finns det gurkor! Precis i dagarna är de skördade och numera inlagda med senapsfrön och hemodlade dillkronor i vackra glasburkar. De ska sparas till hösten och vinterns stekar och grytor. Jag säger mums och är tacksam för allt det goda. Vill du också göra inlagda gurkor så hittar du receptet här nedanför. Jag lägger även till lite gott du kan använda gurkorna till…
Godaste och enklaste förrättenLammstek på grillen Borjst, smetana och saltgurka
Gurkor i burkar med senapsfrön och dill
Det här behöver du:
cirka 1 kg gurkor
minst 1 knippe krondill
0,5 dl senapsgrön, gula
1,5 dl ättikssprit 12%
6 dl vatten
6 dl strösocker
0,5 dl salt
Gör så här:
Börja med att tvätta gurkorna och rensa dillkronorna från skräp. Varva sedan gurkorna med dill och senapsfrön i rena burkar. Koka nu upp ättika, vatten, socker och salt tills sockret smält. Häll lagen över gurkor och dill, sätt på locket och låt dem kallna. Förvara i kylen och ät sedan dina gurkor som tillbehör till stek och grytor i höst. Eller så gör du den formidabla förrätten som jag skrev om för inte så länge sedan.