Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Magnolias bananpudding en mjuk smekning för gommen och själen.

by Anette Rosvall 2023/09/05
written by Anette Rosvall 2023/09/05
Skriv ut receptet
224

En bananpudding kanske inte är den vanligaste efterrätten här i Sverige men tänk dig en blandning av Tiramisu och en vaniljfromage. Receptet till den här puddingen kommer ifrån det kända bageriet Magnolia Bakery i New York. För ett par år sedan (tiden går fort när man har roligt) gjorde jag om alla deras recept till svenska. Kjell B Persson tog fantastiska bilder och så bidde den en bok. Den är jättesöt, rosa och innehåller så klart massor av smarriga recept som jag gjort om till svenska. Ibland har jag också gjort om dem lite så att de blir lite mindre söta. Den här puddingen görs med kondenserad mjölk, vaniljpulver, banan och kakor. Den är som en mjuk smekning både för gommen och själen. Prova vettja det är lika gott som enkelt!

Magnolias banana pudding

Det här behöver du:

400 gram söt kondenserad mjölk
3,5 dl iskallt vatten
2 påsar marsanpulver
7 dl vispgrädde
5 stycken tunt skivade bananer
1-2 limefrukt, saft och skal
cirka 15 drömmar (eller liknande vaniljsmakande smuliga kakor)

Gör så här:

Börja med att vispa den kondenserade mjölken med det iskalla vattnet (jag menar verkligen iskallt) i ungefär 1 minut. Ner med vaniljsåspulver i skålen och vispa lite till. Det går även att använda pulver till vaniljpannacotta - men tänk då på att den färdiga mängden "vaniljkräm" ska bli cirka 6 dl. Låt nu blandningen stå kallt, gärna över natten.

Dagen därpå vispar du grädden fluffig - mycket vispande i den här rätten - men det är det värt kan jag lova!
Nu ska du vända ner den vispade grädden i vaniljkrämsblandningen. Vänd bananskivorna i limejos och skal. Sedan är det bara att bygga din pudding.

Grunda med kakor, sedan vaniljkräm, och sedan ett lager bananskivor. Bygg till ingredienserna är slut men tänk på att det sista lagret ska vara kräm. Plasta in skålen och låt den stå kallt ett tag för att sätta sig. Gärna över natten. Innan servering pudrade jag med kanel, men du kan smula lite kakor över om du vill och dekorera med färsk mynta eller limezest.

Hoppas du gillar den här puddingen!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Lemon crumb squares eller knapriga citronrutor
Nästa inlägg
Röda viner till höstens goda grytor och stekar samt en porterstek på älg.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt