Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

by Anette Rosvall 2023/09/16
written by Anette Rosvall 2023/09/16
Skriv ut receptet
454

Att fylla dina köttbullar med mozzarella och sedan koka dem i himmelsk tomatsås det är ett bra koncept kan jag lova. Här får du mitt recept på polpette. Servera dem helst med pasta och ett gott rödpang plus ohemula mängder riven ost på toppen. Ja! vad ska jag säga – det behövs inte mer än så!

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

Portioner: 6

Det här behöver du:

cirka 300 gram mozzarella
300 gram nötfärs
300 gram fläskfärs
1 ägg och 1 äggula
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl fint riven parmesanost
1 msk italiensk salladskrydda
1 dl köttbuljong
salt och svartpeppar

Anettes tomatsås från himmelen
räcker till lite mer än denna rätt, men den som spar han har ngt gott till senare 😉
700 g tomat, delade (ta bort det gröna i mitten) eller 2 burkar tomater av god kvaliet
2 gula lökar, hackade
3 klyftor vitlök
2 msk olivolja
6 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 msk ketchup
1 msk balsamvinäger
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar från kvarnen
1 dl Heinz chilisås

Gör så här:

Börja med att dela mozzarellan i cirka 30 små bitar och ställ dem i frysen medan du fixar resten. Blanda ihop resterande ingredienser till köttbullarna och dela smeten i lika många bitar som du fick av osten. Ta ut osten och lägg en ostbit på varje köttklutt, linda in osten och rulla till bollar. Ställ åt sidan ett tag.

Nu ska du fixa tomatsåsen. Ta fram en stor gryta och häll ned lite olja i botten. Hacka lök och vitlök tills de är mjuka, låt även tomatpurén fräsa med en stund. Dela tomaterna eller öppna dina konservburkar. Ner med resten i grytan och låt såsen få ett rejält uppkok. Sänk sedan värmen och lägg försiktigt ned köttbullarna och låt dem koka tills köttbullarna är klara - det tar cirka 20 minuter.

Under tiden hinner du duka, koka pasta och korka upp vinet. Toppa gärna med riven parmesan, smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney
Nästa inlägg
Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Lämna gärna en kommentar Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt