Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En frisk och fräsch vårbulle

by Anette Rosvall 2020/04/13
written by Anette Rosvall 2020/04/13
2,1K

Ett par händelser som gjorde att jag helt enkelt var tvungen att baka bullar var:
1) att det var alldeles för länge sedan, och att mina barn ville baka. När de var små försökte jag förtvivlat få ut dem ur köket när jag lagade mat och bakade. Det var min frizon och ett sätt för mig att få egentid. Men nu är det så kul att jobba ihop och ett supersmart sätt att snacka med lite äldre barn, de liksom lyssnar så fint när man står med en kniv i handen 😉

2) dessutom fick jag ett par påsar mjöl utav min syster. Mjölet var ifrån Runtuna kvarn som gör en massa produkter bl a ekologiskt vetemjöl. Tycker alltid det är spännande att se hur olika mjöl uppför sig och doftar.

3) ytterligare en anledninga var att min twitterkompis @TrollaboAnna lade upp ett recept på vetebullar som var fyllda med citron- och kardemumma. Det är en av mina absoluta favvokombinationer dessutom lät det smarrigt, fräscht och är skoj att prova nya saker så sagt och gjort.

Fräscha Citron- och kardemummabullar

Det här behöver du:

Bulldeg:
1 liter kall mjölk
100 g färsk jäst
1,5 dl socker
2 msk kardemumma
1 tsk salt
1,3-1,6 kg vetemjöl
300 g rumsvarmt smör

Fyllningen:
100 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
150 g riven mandelmassa
1 dl socker
1 msk kardemumma
rivet citronskal
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

 

Gör så här:

Blanda mjölk, jäst, socker, kardemumma & salt tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet, arbeta till degen inte klibbar och släpper från bunken då lägger du ner smöret som du först skär i mindre bitar ev. behöver du lite mer mjöl när du arbetat in smöret, degen ska vara mjuk, smidig och blank.

All bulldeg vinner på att arbetas länge så glutentrådarna hinner utvecklas, så har du en degblandare är det toppen annars går det bra med elvisp eller en träslev. Kavla ut degen och bred på fyllningen, fyllningen fungerar lika bra i snurror, knutar eller längder så gör din favoritvariant. Låt bullarna jäsa till dubbelstorlek (det tar ca 1,5 timme) pensla med ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel.

Grädda på 200 grader i cirka 10-12 min eller tills bullarna är gyllenfärgade!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

baka bullarbakatbarn i köketbullarcitronekologisktfräschtHerrljungainspirationkompisarombyte förnöjerTrollabotwitter
2 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En glad lax på gallret.
next post
Viognier, Marsanne och Rosanne

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

2 comments

Katarina 2013/06/02 - 15:21

Vilka underbart goda bullar!!!! Tack för detta recept!

Anette Rosvall 2013/06/03 - 14:04

Ja, visst var bullarna riktigt goda. Jag skickar TACKET! vidare till Anna 😉

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt