Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Anettes Sweet & Sour Contry ribs

by Anette Rosvall 2020/05/05
written by Anette Rosvall 2020/05/05
1,3K

Våren är snart här och det första som står på min agenda är  jag är att inviga grillen på riktigt med revbensspjäll. När jag är i USA är ett besök på RibCity ett måste. De här spjällen påminner om de amerikanska och här en klibbigt god yta.

När jag gör dem så brukar jag först koka dem i några timmar, låta dem kallna i sin lag, och sedan låta dem ligga över natten i marinad. Då blir spjällen så där möra och helt galet goda, så att köttet bara ramlar av benen. Jag tror vi gör bakade rödlökar, grillad hel majs, coleslaw på mitt sätt, och frasiga ugnsbakade potatisar?

Anettes Sweet & Sour Contry ribs

Det här behöver du:

1,8 kg tjocka revbenspjäll

Lagen
vatten
salt och kryddpeppar
lagerblad
2 gula lökar i klyftor

Marinaden
2 dl ketchup
2 dl farinsocker
2 dl äppelcidervinäger
2 msk colemanssenapspulver
1 tsk cayennepeppar
salt och grovt malen peppar

 

Gör så här:

Koka revbensspjällen i vatten, kryddor och lök i ca 1 timma. Låt dem ligga kvar och svalna i lagen. Ta upp de avsvalnade spjällen och dela dem mellan benen till lagom stora bitar. Koka ihop alla ingredienserna till marinaden till en simmig sås och lägg de kokta revbensspjällen i den. Låt köttet vara geggigt av marinad när du lägger det på bakplåtspapper på en ugnsplåt eller på grillen. Grilla i på indirekt värme i ca 45 minuter till en timme. Eller i ugn i 200° i 1–1 1/2 timme.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

#Blogg100dag 9festgrillatrevbenspjälltipsvalborg
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tarte Tatin med rabarber eller annan frukt
next post
Kål på grillen & vulkaniskt vin

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt