Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tarte Tatin med rabarber eller annan frukt

by Anette Rosvall 2020/05/02
written by Anette Rosvall 2020/05/02
3,3K

En tarte tatin är en klassisk fransk dessert som oftast görs på äpplen. Den är frasig, söt och lite seg. Jag älskar att göra den i alla möjliga varianter, med äpplen, päron eller persikor. Här är en variant med rabarber, som ger en liten syrlig ton som är galet god mot det kolasega karamelliserade sockret. Jag serverade den med vispad creme fraiche det går lika bra med vaniljglass till.Vill du istället göra en klassisk med äpple så hittar du recept på det här.

Tarte tatin med rabarber

Det här behöver du:

1,5 dl socker
100 gram smör
10 stänglar med rensade rabarber i bitar
florsocker
3 msk mörk rom
(2 st vaniljstänger)

600 gram färdig smördeg
florsocker

 

Gör så här:

Tag fram din bästa gjutjärnspanna (utan plastdetaljer) lägg i smöret och sockret och på med värmen. Nu skall smöret och sockret smälta. När smöret och sockret är bärnstensfärgat häller du på romen och vaniljsockret (om du använder vaniljstång så lägger du i vaniljfröna) Lägg ned rabarberbitarna låt och dra sedan pannan av värmen. Kavla ut den färdiga degen så att den täcker hela pannan och lägg den över rabarberna, vik in försiktigt på kanterna. Pudra florsocker över bottnen, ställ in hela härligheten i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter eller tills smördegen har fått fin gyllene färg. Nu kommer det trixiga – lägg ett fat över stekpannan och VÄND!! Bränn dig inte, när du har vänt på pajen väntar du en smula så att den hinner svalna lite granna, pudrar massor av florsocker över och serverar sedan med vispad creme fraiche eller vaniljglass.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

dessertflorscokerFrankrikefranska bakverkgottrabarber
2 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
primörtider!
next post
Anettes Sweet & Sour Contry ribs

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

2 comments

Elin 2013/07/12 - 13:07

Åååh Cloudy Bay latest harvest riesling är fin! med eller utan kaka 😀

Anette Rosvall 2013/07/16 - 13:49

Ja, eller hur! Gillar även Cloudy Bay Te Koko, Sauvignon Blanc… mums!

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt