Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

primörtider!

by Anette Rosvall 2020/05/01
written by Anette Rosvall 2020/05/01
1,3K

När jag var hos Ulrika Davidsson och lagade mat förra sommaren gjorde jag denna förrätt. Den består av Snabbpicklad rödbetscarpaccio med getostkräm och ramslöksolja samt krisp på surdegsbröd. Lätt som en plätt med andra ord.

Så här gör jag. Koka rödbetor med skal tills de är klara, beroende på storleken kan det ta allt ifrån 20 minuter till en 40. När de är klara brukar jag sätta på mig plasthandskar och liksom klämma av skalet. När rödbetorna svalnat skär du dem i de tunnaste skivor du kan. Jag använde en mandolin. Under tiden kokar du ihop en 1-2-3 lag med 1 del socker, 2 del ättika och 3 del vatten. Häll den varma lagen över rödbetsskivorna tills lagen svalnat.

Under tiden vispar du ihop en getostkräm. Tag 1 dl creme fraiche till 100 gram getost, 4 msk olivolja, salt, svartpeppar från kvarenen och rör tills du har en slät kräm. Recept till örtoljan hittar du här.

Nu är det bara dags att lägga upp härligheten. Jag serverade rosévin till för jag tycker att smakar så gott till rödbetor. Här kommer några förslag. Albia rose #2248 (109kr) som är ett matvänligt ljust rosévin som är friskt och smakar röda bär samt blodgrape och örter. Eller så väljer du kraftiga Lex Lauzeraies Tavel #2724 (119kr) där smakerna går mer mot mörka röda bär som körsbär, granatäpple som får sällskap av örter och en god matvänlig syra.

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bubblor till fredagen
next post
Tarte Tatin med rabarber eller annan frukt

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt