Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Min Club sandwich

by Anette Rosvall 2020/05/21
written by Anette Rosvall 2020/05/21
Skriv ut receptet
1,7K

Jag tror att jag har sagt det förut men det tål att sägas igen. Jag skulle kunna leva på smörgåsar.Bröd med pålägg av olika slag kan vara det bästa som finns. En variant är Club Sandwich en amerikansk klassisk macka, som kan göras på så många sätt. Det här är min variant och jag tycker så klart att den är urgod.

Till den här serverar jag gärna en stor skummande svensk öl till exempel Pistonhead Kustom Lager Nr 1454 med en fruktig, blommig smak, och en härlig bitig beska i avslutet.

Eller varför inte en god svensk äppelmust. Jag fick prova två varianter från Kaxholmen för ett tag sedan. Och tro mig när jag säger att det var som att dricka flytande äpple. Precis så där härligt friskt syrligt som ett äpple från grenen kan vara smakade drycken. Vistakulles Torra Äpplecider Nr 33666. Nu när vi helst ska resa bara inom Sverige så kan en utflykt till Vistakullen kanske vara på sin plats här hittar ni länken till Vistakulle fruktodling.

Min Club sandwich

Det här behöver du:

Sandwichen
4 stora skivor surdegsbröd
en skvätt olja
en klick smör smör
2 vitlöksklyftor
8 romansalldsblad
4 grillade eller steka kycklingfiléer
2 stycken avocadosar
2 stora tomater
4 skivor knaperstekt bacon
1 stor silverlök i tunna skivor
salt och svartpeppar från kvarnen

Dressing

o,5 dl majonäs
0,25 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt den stå till sig i kylen ett tag, medan du fixar till mackan.

Rosta din stora brödskiva en stekpanna med olja och smör, finhacka vitlöksklyftorna och låt även dem ligga i fettet och gosa. När brödet är gyllenbrunt på båda sidor, delar du alla skivor rättvist i två delar. Lägg den ena på en tallrik och bred ett rejält lager dressing över, på med sallads, snyggt skuret kycklingbröst, avocado, tomat och till sist baconen. Salta och peppra, och dekorera med rödlöksringar. Lägg till sist på den andra delen av brödet som ett lock, sätt en grillpinne i smörgåsarna så att de håller ihop. Servera gärna med med cole slaw.

0 comments 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vinsten, fällning och annat skumt
Nästa inlägg
Miniråraka med god topping

Du borde verkligen prova det här också!

Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås...

2025/11/17

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!