Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Min Club sandwich

by Anette Rosvall 2020/05/21
written by Anette Rosvall 2020/05/21
752

Jag tror att jag har sagt det förut men det tål att sägas igen. Jag skulle kunna leva på smörgåsar.Bröd med pålägg av olika slag kan vara det bästa som finns. En variant är Club Sandwich en amerikansk klassisk macka, som kan göras på så många sätt. Det här är min variant och jag tycker så klart att den är urgod.

Till den här serverar jag gärna en stor skummande svensk öl till exempel Pistonhead Kustom Lager Nr 1454 med en fruktig, blommig smak, och en härlig bitig beska i avslutet.

Eller varför inte en god svensk äppelmust. Jag fick prova två varianter från Kaxholmen för ett tag sedan. Och tro mig när jag säger att det var som att dricka flytande äpple. Precis så där härligt friskt syrligt som ett äpple från grenen kan vara smakade drycken. Vistakulles Torra Äpplecider Nr 33666. Nu när vi helst ska resa bara inom Sverige så kan en utflykt till Vistakullen kanske vara på sin plats här hittar ni länken till Vistakulle fruktodling.

Min Club sandwich

Det här behöver du:

Sandwichen
4 stora skivor surdegsbröd
en skvätt olja
en klick smör smör
2 vitlöksklyftor
8 romansalldsblad
4 grillade eller steka kycklingfiléer
2 stycken avocadosar
2 stora tomater
4 skivor knaperstekt bacon
1 stor silverlök i tunna skivor
salt och svartpeppar från kvarnen

Dressing

o,5 dl majonäs
0,25 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt den stå till sig i kylen ett tag, medan du fixar till mackan.

Rosta din stora brödskiva en stekpanna med olja och smör, finhacka vitlöksklyftorna och låt även dem ligga i fettet och gosa. När brödet är gyllenbrunt på båda sidor, delar du alla skivor rättvist i två delar. Lägg den ena på en tallrik och bred ett rejält lager dressing över, på med sallads, snyggt skuret kycklingbröst, avocado, tomat och till sist baconen. Salta och peppra, och dekorera med rödlöksringar. Lägg till sist på den andra delen av brödet som ett lock, sätt en grillpinne i smörgåsarna så att de håller ihop. Servera gärna med med cole slaw.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vinsten, fällning och annat skumt
next post
Miniråraka med god topping

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt