Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

godbitar från Canada

by Anette Rosvall 2020/10/06
written by Anette Rosvall 2020/10/06
1,4K

Nanaimobitar är små godsaker som ursprungligen kommer ifrån Canada. Där kan bitarna ha både grön och rosa fyllning, med olika smaksättning. Här får du en ruta med tung chokladsmak och smaskig vaniljfyllning. Passar allra bäst iskall med en kopp starkt kaffe till, och i små doser annars får man chokladslag.  

Nanaimobitar från Canada

Det här behöver du:

Botten
100 g smör
100 g smält choklad
150 g kex i små, små bitar (t ex mariekex)
0,5 dl riven kokos
0,5 dl hackade nötter (jag valde rostade hasselnötter)
0,5 dl socker
3 msk kakaopulver
2 ägg (ihopvispade)

Fyllning 1
200 g mjukt smör
9 dl florsocker
1 dl tjock vaniljkräm (jag gjorde min på Marsánpulver, men du kan försåts vara riktigt duktig och koka en egen vaniljkräm)
1 tsk vaniljsocker

Fyllning 2
200 g mörk choklad hackad i riktigt små bitar
2 dl grädde
100 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform 25-35 cm. Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser i kastrullen och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspappret. Enkelt, eller hur? Låt botten gå i ugnen i ca 10 minuter, låt den svalna. Under tiden gör du fyllning 1:
 
Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllning 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
 
Jag garnerade min kaka med lite smält vit choklad. Lägg chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser upp sig i grädden. Mmmmm. Medan massan fortfarande är varm rör du ned smöret. Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills allt har svalnat ordentligt, skär i små tunna skivor eller bitar.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

 

 

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Nose to Tail, hantverkskunnande och matpassion.
next post
Lättrimmad torskrygg ärtpure, skirat smör & betor

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt