Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Min alldeles egna julmust-sås ett måste till julens revben.

by Anette Rosvall 2020/12/16
written by Anette Rosvall 2020/12/16
Skriv ut receptet
7,3K

Nu tänkte jag lägga upp en massa smarriga saker som du kan äta i jul. Jag börjar med en av de godaste och juligaste såserna som finns. Passar utomförträffligt till t ex revbensspjäll. Vi har publicerat den både i Amelia och i Coops mersmak, och nu kommer den även här på min hemsida. Den här bilden är tagen av bästa Jenny Grimsgård och ifrån julen 2009 då den var med i just Mersmak.

Anettes julmustsås

Det här behöver du:

1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rökt paprikapulver
1 dl ketchup
1 dl julmust
1 msk kinesisk soja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk liquid smoke
0,5 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

Den här såsen är barnsligt god, lika barnsligt lätt att göra, och kan användas både till köttbullar och till revbensspjällen på julbordet.

Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs vitlöken utan att den får färg, tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt småkoka cirka 15 minuter, smaka av med salt och peppar.

gottjulmatjulmustkryddigttillbehörtips
0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Spröda och vackra mandelmusslor ett måste till julens efterrättsbord!
Nästa inlägg
Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!