Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med hennes favorit – Budapestbakelsen

by Anette Rosvall 2021/02/18
written by Anette Rosvall 2021/02/18
Skriv ut receptet
2,1K

Det är hur gott som helst med en budapestbakelse! Den iskalla grädden, de små syrliga juvelerna av mandarin eller apelsin och runtom alltihopa en frasig nötmaräng. Idag publicerar jag en variant till min allra bästa kompis ära och tjohej. Hon fyller jämt och jag skulle, om man fick, samla alla kompisar, skråla en sång och fira bombastiskt med både champagne, mat och dans långt in på natten. Men som det är får vi nöja oss med en liten fika kanske med denna variant med chokladmaräng och hallon. Du kan ju också fira, bjud någon du gillar på fika. Den här bakelsen smakar mumma med en kopp starkt kaffe eller varför inte en liten apelsinlikör.

Chokladbudapest med säsongens bär

Det här behöver du:

1 dl + 1 dl strösocker
1,5 dl mandelmjöl
4 msk kakao
0,5 maizena
4 äggvitor

Fyllning
3 dl grädde (vispad)
2 apelsiner, fileade
100 gram färska bär

Dekorera med
vispad grädde
10 färska bär
100 g mörk choklad

florsocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda 1 dl strösocker, mandelmjöl, kakao maizena i en bunke. Vispa äggvitorna fluffigt och fast, tillsätt 1 dl strösocker - lite i taget - tills du har en fast maräng. Vänd ner de torra ingredienserna ordentligt men försiktigt, vi vill ha kvar luften i marängen. Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och spritsa sedan med slät tyll ut marängsträngar längst med bakplåten. Grädda sedan marängen mitt i ugnen i 170 grader i cirka 20 minuter. Öppna ugnen helt och låt den stå så i cirka 5 minuter. Ta ut plåten, lägg ytterligare ett bakplåtspapper på toppen av marängen och vänd hela härligheten på bänken. Låt svalna ett ögonblick medan du vispar grädden. Stryk sedan ut ett tunt lager grädde över hela marängen, lägg apelsinbitar och bär jämt över och rulla sedan försiktigt till en rulle. Dela rullen till sneda bitar, spritsa över smält choklad och små gräddrosor och färska hallon på varje bakelse. Pudra till sist med florsocker.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Soppa på spenat eller grönkål
Nästa inlägg
Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt